begonvil00 zorlamayın zamanla öğrenir. ben bi çok şey icin zorladığım için söylüyorum çok gereksiz bir haraketmiş. bezi bıraksın diye zorladım, anne demesi icin zorladım, emeklemesi icin zorladım da zorladım sonuç? hepsini zamanı gelince yaptı yapıyormuş benim kendimi strese sokmam boşaymış. çoğu şeyi kızım olması gereken zamandan sonra yaptı ne diye kendimi bunalttım onu zorladım bilmiyorum kızım 9 aylık sıralıyordu milletin cocugu yürüyor diye bu cocuk neden yürümüyor yoksa gerilik mi var bişey mi var diye sürekli agresif agresif dolanıyordum yaşından 1 hafta sonra kızımda yürüdü. bence sabırlı olmak lazım işaret etmeyi istemiyorsa farklı şekilde anlatmasını isteyin tamamende bir anlayış beklemeyin 14 ay kücük cunku hala kendini ağlayarak ifade etmeyi biliyor bol bol konuşun oyuncaklarını konuşturun başka çocuklarla bir araya gelmesini sağlayın gözlemlemesini sağlayın. ağladığında istediğini vermeyin bunu alışkanlık haline getirir istemeden. bunu alabilmek icin ağlamam gerekiyor demek ki diye düsünür.