Selam arkadaslar. Oglum 14 aylik oluyor yarin. Sadece iki kelimesi var ( gel ve pis pis (kediye diyor). Saglik ocagindaki dr cok az dedi ve 1.5 yasinda dil terapistine goturursunuz dedi. Simdi 10 a yakin kelimesi olmaliymis, hayvan seslerin taklit etmeliymis ve burun agiz falan(oglum bas, karin, ayak el gosteriyor sadece yuzundekileri ogretemiyorum) bunlari gostermeliymis. Benim oglumda ise durum soyle 11 ayindan isaret parmagin aktif kullanir istediklerini, gitmek istedigi yeri gosterir. Evdeki esyalari, disarida araba , agac vs gibi seyleri tanir ve sorunca gosterir. Komutlari anlar(isigi ac kapa, al , ver, gel, olmaz falan gibi komutlar). Soylediklerimi bir kisim anlar mesela kitap okuyalim derim kosar kitabin getirir, yemek yiyelim derim yemek masasina gider, parka gidelim derim ayakkabilarina kosar ve aklima gelen bunlar ama dahasi vardir. Iletisimi ve goz temasi da iyi, cocuk gorunce sevinir yanina gider bazen dokunmak ister. Yani bunlar benim icimi rahatlatiyor gelisimi iyi diye ama doktorun kelimesi cok cok az diye tavri cok canimi sıktı. Mesela kendim de drlari takib ediyorum bazilari 2-3 kelime yeterli diyor bazilar 10-15 diyor. Ortak dikkatimiz cok iyi kitaplarda surekli gosterip isimlerini soyluyorum ama dikkatle izler ama hic birini tekrar etmez. Siz ne dusunuyorsunuz bu durumda ? Irelide ciddi bir konusma geriligi yasarmiyiz? Dil terapisti icin sizce beklemeliyimiyim? Belki buna benzer durum yasayan annelerimiz vardir yardimci olursa sevinirim 🌸