uyku saati belirleyin öncelikle diyelim 21.00,bütün bakımını beslenmesini hallettikten sonra yattığı odaya götürün her gün aynı saatte, loş bi ışık kullanın ben kırmızı ışık kullanıyorum hem uyandığı zaman uykusu bölünmüyor hemde gece bakımını yapabiliyorum ekstra ışık açmama gerek kalmıyor. Önce bebeğinizle konuşun kısık bi sesle ‘bebeğim şuan saat 21.00 ve senin uyku vaktin artık bu saatte sen uykuya geçmen gerekiyor dinlenmen ve sağlıkla büyümen için,şimdi seni uyutacağım sabah görüşürüz öpüşürüz iyi uykular tatlı rüyalar vs vs’ dedikten sonra uyutma şekliniz nasılsa o şekilde uykuya geçirebilirsiniz. Ben bebeğimle bu gibi konuşmayı yaptığımı söylediğim de bana gülüyorlar ama bebekte olsa anlıyorlar sonuçta bu durumdan gayet memnunum😍🥰 saat 21.00den sonra evdeki sesler minimuma iniyor ve bebeğim uyumamaya dirense de ağlasa da ben odadan dışarıya çıkartmıyorum saat 21.00den sonra kırmızı ışıktan başka bi ışık göstermiyorum ve evde misafir varsa ağladığını duydukları zaman odaya kimsenin girmesine izin vermiyorum. Umarım sizde de işe yarar hemen alışsın düzeni otursun inşallah 😍🙏🏽