Kızlar evlenmeden önce İstanbul’da yaşıyordum evlendikten sonra memlekete taşındık ailem İstanbul’da memleketimi sevmiyorum çok sıkılıyorum yapılacak hiç bir aktivite yok ve eşimin ailesinden en kadar uzak olursam o kadar iyi diye düşünüyorum ama yalnız işte eşimin işi burda eskiden eşimin İstanbul’da dükkanı vardı telefon biz buraya gelince kapatmak zorunda kaldık neyse eşim geçenlerde nerden biliyorsun bir baktın Eminönü’nde dükkan açtım dedi belli olmaz dedi o öyle deyince bir güzel düşündüm ben çok çok gitmek istiyorum burdan ondan dolayı eşime söyle bir teklif verdim bir miktar altınlarımız var onların yarısını bozup emin evime başvuralım ev alalım ordan dedim geri kalanı ile sana bir dükkan açalım dedim oda iyi fikir dedi sonra ayrıntılı konuşunca bana şöyle dedi ben dedi İstanbul’a gitmeden önce paranın yarısı ile burda o parayı çalıştıracağım dedi yani 200 ise o 200 çalıştırıp ikiye katlıcam en azından yol masrafı taşınma paramız çıksın dedi bende hayır ne gerek var oraya gidip orda kendine çalıştır o parayı orda iş yap kendine dedim dükkan açmasan bile o para ile iş yaparsın bir süre dedim geri kalanı ile emin evime başvuru yapalım gider gitmez dedim oda illa sen benim işime karışıyorsun ben hesabı kitabi ona göre yapıyorum o parayı gitmeden benim burda çalıştırmam lazım diyor ben de yok diyince o zaman gitmiyoruz sen demekki gitmek istemiyorsun diyor ama bende açıkçası eşim parayı alır sonrasında vazgeçtim gitmiyoruz der diye korkuyorum ne yapalım bilmiyorum eşimin dediği mantıklı mı bilmiyorum şimdi yok desem gitme planı da kalacak