gull33 Bebeğim 22 günlük 16.00-20.00 arası aşırı ağlıyor. Uykuya geçemiyor. Beslenmek istemiyor. Bir tek sallanınca sakinliyor. Uykuya geçirmek çok zor oluyor. Her beslenmede de kusuyor. Kolik mi? Kolik teşhisi nasıl aldınız?
dunnobeck gull33 Kolik olabilir, benim bebeğim de neredeyse her akşam aynı saatlerde ağlıyordu, masaj yapınca biraz sakinleşiyordu. 3.aya kadar devam etti, sonra kendiliğinden geçti. Biz ayrıca doktorumuzun tavsiyesiyle damla da kullanmıştık
aysegulllr gull33 her beslenme sonrası kusması bir soru işareti. onu okuyana kadar kolik diye düşündüm çünkü bizzat yaşadık 3 aya kadar kolikliği kusma hariç diğerleri aynı.. kolların kundak yapılıp sallamayla biraz sakinleşiyordu sadece beyaz gürültü bir de.
nurrts Benim bebeğimde aynen böyleydi şuan 11 aylık ama bu dönemlerde beni hiç emmedi zatende böyleydi bütün doktorlar kolik diyordu ama maalesef 4. Ayında süt alerjisi olduğunu öğrendim 7. Ayında kan tahlili ile doğrulandı emmeyi reddediyordu koyduğum anda uyanıyordu sallamadan uyumuyordu sürekli ıkına ıkına ağlıyordu ama tabiki sadece bu belirtiler değil kakada mukus kulak arkasında döküntü ve kaşlarında konak çıkmıştı artı atopik dermatitti
hifam18__ nurrts başka ne belirtileriniz vardı bizde de mı alerji var kolik mi bilmiyorum çok zorlanıyorum ayırt edemiyorum
dunnobeck gull33 Hayır relactaz ve sab simplex kullandık. Ne kadar zor olduğunu inanın çok iyi biliyorum ama bu dönem geçici. Biz kiraz çekirdeği kemeri kullandık, çeşitli yağlar alıp masaj yaptık. En büyük ilacı zaman, 3.aydan sonra büyük ölçüde rahatlarsınız umarım 🙏🏼
nurrts gull33 ben özel bi klinikte yaptırmıştım canım ama tabiki bu aylarda testler galiba doğru sonuç vermiyormuş bende testi 7. Ayında yaptırmıştım çocuk alerji immüniloji yapıyormuş devlette
nurrts gull33 evet biraz var umarım alerji değildir bebeğiniz sağlıkla büyüsün çünkü çok zor gerçekten şuan biz raporlu mama kullanıyoruz tadı berbat buna şükür ama tek sağlıklı olsunlarda 🥲🙏
gull33 dunnobeck inşallah 1.ay kontrolünde doktora soracağım. Test yapmadan mı kolik olduğunu söylüyor peki ?
dunnobeck gull33 Bize test yapmadı sadece sorular sordu. Bence de doktorunuza danışmadan ilaç ya da başka bir şey denemeyin
aysegulllr gull33 herhangi bir test yok koliklikle ilgili. alerji varsa başka belirtiler de olması gerekiyor onlarla ilgli sorular soruyorlar yine kendileri tüm vücudu detaylı muayene ediyorlar. Allah yardımcınız olsun zor süreç gerçekten ama yolun sonu aydınlık..🥲 sab simplex, nurse harveys colex ve forbiome probiyotik kullanmıstık biz 3 ay boyunca azalarak bitti çok şükür.
limonludondurma_ 25 günlük benim bebeğimde aynı gazı yok altı temiz karnı tok ama huzursuz uykuya geçemiyor bazen
gull33 aysegulllr kusmayı aile hekimine söyledim normal fışkırmazsa dedi de çok kusuyor ya da ben çok besliyorum
aysegulllr Bir de doktorumuz evolvia ac önermişti daha da rahatlatması için ama tadını sevmedi asla içiremedik Hipp organic combotic kullanabildik.