yirmiucnisan Bebeğim 1 yaşına giricek alerjikte bi bebek genel olarak yemeklerini ayrı hazırlıyorum ve zeytinyağı kullanıyorum. Bazı yemekleri ortak yapıp ayçiçek yağı kullansam nasıl olur? Bi zararı olur mu ?
mrscakir yirmiucnisan ben kendim kullanmıyorum ama nadirende olsa dışardan yediriyorum, annem ve ablamda yedirdiğimde onlarda kullanıyor bir problem olacağını düşünmüyorum. Ama ben kendim kullanmayı tercih etmiyorum.
surprizbebe yirmiucnisan ben de ortak yemeklere geçince herşey zeytinyağlı yapar oldum. En kötü ikisini karıştırıp kullanıyorum
Pamukhanim_ yirmiucnisan surprizbebe aynı bu şekilde yapıyorum bende genelde zeytinyağı kullanıyorum hep yemeklerimiz ortak oluyor
Marianne yirmiucnisan ayçiçeği düşündüğünüz kadar zararlı bir gıda değil. Sadece kızartmalar için geçerli zarar konusu.
myavocado Marianne Kızartma için alternatif ne olmalı, zeytinyağı mı ya da kızartma yapı diye satılan haplar var içeriğini bilmiyorum ama görmüştüm büyük bir markette.
Hep_oyle_olur_zaten Sadece zeytinyağı kullanma durumunuz varsa tüm yemeklerinize onu kullanın ama yoksa da arada kullanmanızda sakınca olmaz diye düşünüyorum
myavocado yirmiucnisan yani pek sağlıklı bulunmuyor ayçiçek yağı hele ki marketten alınan seri üretim fabrika yağı. Önceden alışkanlık olduğu için kullanıyordum ama bebeğim bizle yemeğe başladığından beri çıkardım hayatımızdan, zeytinyağı ve tereyağı kullanıyorum.
Marianne myavocado zeytinyağında yapılan kızartmalar ayçiçek yağında yapılanlardan daha zararlı. Zeytinyağının dumanlanma deresi ayçiçek yağına göre daha düşük.