tugba16161 İyi günler bebeği alerjik olan anneler nelere alerjileri var acaba bebeğim için diyetteyim ama vücudu çok kabardı artık ne olabilir başka diye kara kara düşünüyorum
1prensh tugba16161 ceviz badem kaju Antep fıstığı yer fıstığı ,süt ve süt ürünleri,buğday,domates,yumurta,susam,çilek yani benim bebeğimde çoklu gıda alerjisi var
biricik9 tugba16161 benim oğlumun buğday mercimek nohut muz portakal mısır yumurta süt balık kuruyemişe vardı 2 ay diyet yaptık doktorun kararı ile diyeti açtık bazılarını mercimek nohut muz portakal geçtik şükür ama buğday da reaksiyon gösterdi 2 hafta tekrar diyet yaptık sonra tekrar açtık sıkıntı olmadı onu da geçtim şuan süt ve yumurta açıyoruz ama ben açıyorum sütümden oğluma geçiyor sonra deri testi yapılacak ama diğerleri evde açıldı
nuroner tugba16161 kabardı dediğiniz atopik dermatit mi? Bunlar besinden bağımsız bile çıkıyor çoğu zaman
melike_54 1prensh Benim bebeğimin de susam ve yumurtaya alerjisi var ama benim hiç bir şekilde tüketmeme rağmen bazı yediklerimde dokunuyor sanırım ama bulamıyorum yumurta ve içinde yumurta bulunan hiç bişey yemiyorum susam da aynı şekilde tahin falan tüketmiyorum ama dün yulaf muz ve çilek reçeli yaptım kendime çocuk sabaha başladı kızarmaya kaşıma bir önceki gün peynirli birsey yedim gene kızardı yüzü tekrar yiyip denemeye korkuyorum da ne yapsam deri testinde ve kanda sadece yumurta ve susam çıktı üzülüyorum da geçmiyor diye diyeti nasıl acıcaz böyle bilmiyorum
1prensh melike_54 çilekte baktığında alerjen çileğe alerjisi vardır belki sen doktora gidip detaylı test istiyorum bebeğim küçük dersen test yaparlar ben alerjiyle tanıştığımda oğlum 9 aylıktı deneme yanılma ile ilerledik hep şimdi 2 aydır yavaş yavaş diyet açıyoruz dr gözetiminde
1prensh melike_54 Allah Allah neden kızarıyor o zaman bişey çıkmadıysa toz kedi köpek tüyüne de olabilir alerji aslında herşey sebep olabiliyor oğlumun antibiyotik iğnesine dai alerjisi çıktı çok dikkatli olmak lazım
melike_54 1prensh diğer kan testinde toz akar kedi köpek tüyüne alerjisi çıkmadığını söylemişti doktor atopikte bir cildi var hem kuru hem alerjisi çocuk hem yüzünü kaşımaktan mahvediyor tırnaklarını iki günde bir kesiyorum yırtmasın diye bazı günler sönüyor hiç bişey yok bazende alevleniyor işte o zaman neyden sebeb olduğunu bulamıyorum salyadan sebeb dudak kenarları yanağına doğru kızarık kulakları kızarıyor kafa derisi kızarıyor alın bölgesi kızarıyor rabbim bütün çocuklarımıza şifa versin ama böyle bişey bulamayınca çok üzülüyorum
1prensh mervebrs 9.ayda yapıldı testler ama be n 9.aya kadar alerji ne bilmiyordum ilk bebeğim hep atopik ciltli dediler am yumurta beyazına geçince çocuk daha kötü olunca hemen dr götürdüm alerji bu dediler alerji testi yapıldı orada çıktı
hlymlt tugba16161 süt ürünlerine çıktı bizim kontrollere gidiyoruz gittikçe başka testler yapıyorlar besin panelleri var ayrı ayrı
1prensh melike_54 işte benim oğlumda da atopik ciltli biz 9.ayına kadar her seferinde dr atopik ciltli olduğu için böyle oluyor demişlerdi ama meğer çocuğun çoklu gıda alerjisi varmış 🥴
mervebrs 1prensh aa baya geç ortaya cikmis sizde cnm biz 5 ayligiz gecen ay ogrendik bizde dokuntu sesli kaka suluydu vucutta kirmizi dokuntuler gecmeyen konak ve en son siddetli gaz sancisi vardi megerse alerjiymis dedim bu cocuga noluyor boyle baya korkuttu
melike_54 1prensh 6. Ayında gitmem gerekiyordu ama pazartesi için tekrar randevu aldım kızıma çünkü kızarıyor çocuk kaşıyor hala yüzünü sonuçta ben ek gıdaya geçince yumurtayı acıcaz demişti doktor kızarık haldeyken dokunup dokunmadıgını anlayamam bi çözüme ulaştırsınlar ona göre diyetimi açayım yada başka bişeye de alerjisi varsa ona bakılsın tekrar. Alerjik olduğu için salyadan ağız kenarları da tahriş oldu çocuk yüzü komple kızarık geziyor
1prensh melike_54 yaaa kıyamam yaaa benim oğlumda şuan öyle diş çıkarıyor salyaları aktığı için ağzı ve çenesi kırmızı dolaşıyor doktora gittin mi ne dedi
tugba16161 Bizim süt yumurta pirinç fındık kakao ya çıktı testler sonucu bunları yemiyorum yine de kolları ve göbek bölgesi kabarıyor tahminden susam şüphelenip kestim artık aklıma gelenleri kesiyorum ama insan ne yiyeceğini şaşırıyor kuruyemiş yeniyorum vücudu kötü olunca atladığım alerjen bişi mi var diyorum