yohh_yavv Ben oğlumu 3.5 yaşındayken tuvalete alıştırdım. Çok katıydı. Hiç yapamadık, korkudan başlayamadık bir türlü. En son artık alıştırma aşamasındayken beze benzeyen külotlar var ya alıştırma külodu diye geçiyor onlardan almıştım. Gündüz de gece de onları kullandık. Gece altına çok kaçırdı. Bazen 2 gün yapmadı 4 5 gün yaptı vs. Sonra kendi kendine bıraktı. Bende külotları attım. 🎉Şimdi 4 yaşında ve artık geceleri yapmıyor Allah’a şükür. 7 ay olmuş alıştıralı. Alışması 1 ay sürdü. Şimdi 6 aydır yapmıyor şükür. Alıştırma aşamasındayken de uyandırmadım gece. Yer yatağı yapmıştım, uyumadan önce tuvaletini yaptırdım ve alıştırma külodu kullandım. Alıştırma külodu tamamen ıslanmasını önlemiyor ama en azından çok aşırı ıslanmıyordu üstü ve yatağı. Alışınca yatağı yıkadım, külodu attım. Bitti gitti şükür. Bizim sağlık ocağındaki ebe şey demişti: Çocuklar tuvalete alıştırılınca bezi gündüz nasıl kullanmıyorsak gece de kullanmayacağız, hele çocuk gece bezlendiğini asla görmemeli. Gündüz yapmıyor gece yapıyor falan bu sefer çocuk gece yapmaya alışıyor. Geceyi bırakmak çok zor oluyor demişti. Abimin çocukları bezi bıraktığı gibi yengem geceyi de kesti, Maşallah onlarda yapmıyorlar. Kızı ve oğlunu erken alıştırdı üstelik. Teyzemin oğlu 8.sınıfa gidiyor hala geceleri ıslatıyor yatağını. Bir yapacak bir yapmayacak sonra zamanla bırakacak sizin çocuğunuzda. Biraz zor bir süreç Allah yardımcınız olsun. 🤲🏻🌸