kitapanne Kızlar normalde yazın taze halini alıp dondurucuya koyardım. Ama erken bitti bu sene ve marketten hangisini alacağımı bilemedim. BİM’den aldım fakat pişerken kabuğunu attı, bazılarının dışı buruştu hiç hoşlanmadım. Var mı öneriniz ?
esrali_34 kitapanne tarım marketlerde Anadolu yazan kuru fasulyeyi kullanıyorum birkaç seferdir kabuk atma yok çabuk pişiyor ve tadı harika tavsiye ederim
nadidelifora kitapanne ben başka bir öneri ile geldim🙂 hangi fasulyeyi alırsam alayım kabuk atıp çatlama yapıyordu. Sonra öğrendim ki akşamdan ıslanan fasulye öyle oluyormuş. Eğer sizde benim gibi yapıyorsanız diye yazayım dedim. Artık fasulyeyi pisirecegim gün sabahtan tencereye koyup beş dakika kadar kaynatıyorum. Sonra içine bolca buz atıp kapağını kapatıyorum. Pişirme saatine kadar öyle bekliyor sonra pişiriyorum. Hangi fasulyede denediysem işe yaradı. Öneri olarak da bulabilirseniz reisin dombay fasulyesi de çok ama çok lezzetli oluyor aklınızda olsun.
kitapanne nadidelifora aaa çok şaşırdım ilk defa duydum ve deneyeceğim mutlaka bu hafta teşekkür ediyorum 💐
esrali_34 nadidelifora ben de başka bir öneri de bulunayım 🌸 Benim de nohutum sürekli sert oluyordu düdüklüde bile pişirsem 1,5-2 saat kaynatmadan yapamıyordum sonra bir tanıdığım nohutu ıslatırken suyuna şeker atmami söyledi gerçekten kurabiye tadında bir nohut pişiyor 💖
nadidelifora esrali_34 yarın için nohut islatmaya geldim mutfağa. Hemen attım içine şekeri. Çok teşekkür ederim hiç duymadım daha önce 🌸