by123 Merhaba güzel annelerrr bugün hamile olduğumu öğrendim daha çok yeni ve hemen bir korku saldı beni.. Oğlum 32 aylık bir anne olarak korkmamın sebebi ikisine aynı anda yetememek oğlum yaşıtlarına göre konuşmada geri ne yazık ki dil terapisti sürecine başladık tam da bu sürede hamile olduğumu öğrendim ikinci çocuğu istiyordum ama oğlumu arka planda bırakırım diye korkuyordum korunuyordukta eşimle. İyi mi kötü mü oldu bu hamilelik durumu şuan kendi kafamda bunu tartıyorum.. Benim gibi durumda olan var mı?? Sizce tam böyle konuşsaydı da tuvalet eğitimini vs vermiş olsaydıkta o zaman mı iyi olurdu. Aynı zamanda kendi ailem ve çevrem ikinci çocuk lafını duyduğunda benim ne düşündüğümü bilmeden anlamadan asla aslaaaa diye tepki gösteriyor içimi bi endişe ve korku saldı sevinç duygusunu yaşayamadım
mehmeteray by123 bence yaş aralıkları gayet iyi olacak. Oğlunuz 32 aylıkmış. Kardeşi doğuncaya kadar hem büyür hemde konuşması ilerler. Benim 2.çocuğum doğduğunda oğlum 33 aylıktı ve konuşması malesef geride. Kardeşi olunca içine kapanınca apar topar kreşe verdik. Şuan kelime sayısı baya arttı. 2 kelimelik ve 3 kelimelik bir kaç tane cümlesi de var inşallah bebeğiniz size çok iyi gelir
ziyangilbihter by123 bence yaş aralığı çok ideal olmuş sonuçta 9 ayda hamilelik beklenmedik hamilelik olunca endişelenmeniz çok normal ama zaten olan olmuş o yüzden hamilelik döneminizi keyifli geçirmeye bakın 🥰
Asyaveannesi04 by123 yaş aralığı ideal üzme kendini bebeğinde etkilenmesin vardır Rabbimin bir bildiği ozamana kadar abisi de büyümüş olur arkadaş olurlar. Etrafı çok dinleme onlar mı bakıp büyütecek insanlar moral olacağı yerde neden bu kötümserlik ya
Meri-Mel by123 Hayırlı uğurlu olsun bizim kervana hoş geldin, zamanla azalıyor kaygı akışına bırakıyorsun. Kızım da 3.5 yaş sayılır bizim de ani oldu alıştık 🥲🙈 Aile bireyleri yirmidort saat yardım etmedi ise size ilk çocuk da hiç konuşmasınlar.
by123 mehmeteray inşallah çok teşekkür ederim tek duam bu yönde benimde oğlumun kelimeleri var ama az umarım toparlanır doğana kadar kardeşi 🙏🏻 Allah çocuklarımıza sağlık sıhhat versin inşallah
by123 Asyaveannesi04 teşekkür ederim inşallah 🙏🏻 İnsan ailesinden de olumlu sözler duymayınca üzülüyor..
cauuv2 by123 çevrene noluyomuş? Onlar mı bakıyo sanki oglunuza. Tuvalet egitimine baslamalısınız bence 3 yaşını doldurmadan sonradan inada biniyorlar ve bırakmıyolar. Oglum 33 aylık yeni bıraktık bezi biz. Hemen de alıştı. Dil terapistine gelince kuzenim de gitti işe yarıyor düzelir insallah ama hamileligin oraya gidip gelmekle bi zorlugu olmaz. Bunu bilmelisiniz. Gezmeye yada bi kursa gidiyor gibi düşünün sonucta gebelik boyu her türlü ihtiyac icin evden cıkılıyor ona alışırsınız hayırlısı olsun zaten istiyomussunuz da . Benim büyüğüm 33 aylık kücük 8,5 aylık. İsteyerek oldu zor büyüyolar ama güzel arkadas oluyolar
by123 cauuv2 teşekkür ederim gidip gelmesi için demedim dil konusunda geri olduğumuz için sanki hiç konulmayacakmış gibi hissediyor insan bu yüzden de diyorum ikinci çocuk olmasa tek başına kendine sadece ilgimi alakamı verirdim annelik çok zor herşey stres gerçekten 🤭
cauuv2 by123 ben hicbiseyde stres yapmam relaxımdır cocuk neden konusmasın illaki konusur dert etmeyin böyle seyleri :)
Minikprenses_1 by123 çocuktan çocuğa değişir ama en azından kendini ifade edecek kadar olsaydı ilki daha rahat olurdunuz sanki bizim 5yaş var o halde bile zorlanıyoruz gerçi.. İlgi ister istemez bölünüyor çünkü yetişmek gerçekten kolay değil desteğiniz varsa tabi o kadar yorucu geçmez ama bende kimse olmayınca zorlandım açıkçası ilk çocuk eski ilgisini bekliyor diğerinin full ihtiyaçları sizde iş eşinize de düşüyor Allah kolaylık versin insallah 🌸 Zorlukları her türlü oluyor ama olumlu yönlerinden bakmaya çalışın ilk çocuklar zaman ilerledikçe illaki kardeş istiyorlar sizinkiler yaşı yakın olacağı için oyun çağında daha rahat edeceksiniz birlikte oynayacaklar okul zamanları da daha yakın olacak 🥰
Minigim38 by123 benimki doğunca 4 yaş olacak arasında şuan 15 haftalık hamileyim yeni yeni kendime geliyorum ilk 2 3 ayım hastanede yatmakla geçti aşırı derecede kusuyordum sürekli hastanede tedavi gördüm hala da devam ediyor ama eskisi kadar değilim bu süreçte ilk çocuğum annemde kaldı arada hastaneye ziyarete geliyordu öyle özlem gideriyorduk onun dışında şuan eskisi gibi kızımla ilgilenecek enerjim halim dermanım yok günün çoğu televizyon acık izliyor kendi kendine oynarsa oynuyor. Vicdan yapıyorum gözlerim doluyor kucak istiyor alamıyorum eskisi gibi gezip oynayamıyorum ama ona en yakın arkadaşı olacak kardeşi inşallah 🙏 bence tam zamanı sizde üzmeyin kendinizi 🥰