zynpbhrinc Bebeğimin poposunda Sakral gamze var ve popo çizgisi iki tane gibi duruyo v şeklinde babasıda aynı öyle bugün ultrason çekildi ve beyin cerrahına yönlendirdi emar çekilsin diye başına gelen var mı çok korkuyorum
Faize55_taner zynpbhrinc evet benim 2 çocuğumda da var oğlum yüzeysel kızım için 3 yaşına kadar emar çekilcek kızımda ilerleme varmış içeriye doğru inşallah bi sıkıntı olmaz
svda77 zynpbhrinc canım sizi korkutmak istemem ama benim bebeğimin doğumda farkedildi sakral gamze ve sırtında kıllanma omuriliğinde yapışıklık çıktı 9 aylıkken ameliyat oldu şuan 2 yaşını geçti hiçbir problemimiz yok çok şükür ama belki sizin durumunuz farklıdır
bsrakn Oğlumdada doğumdan sonra farkedildi ultrason verildi daha gidemedik inşallah kötü düşünmüyorum birşey yoktur bendede var sanırım genetiktir diye rahatlatıyorum kendimi
senooom12 Kızımda da var doğumda farkedildi çok korkmuştuk ultrasonla bakıldı yüzeysel ama mr bakarız demişlerdi 6 aylık oldu kilo aldıkça düzeldi gibi umarım kötü bir şey yoktur
bsrakn senooom12 mr ı sakral gamze olan her çocuğa mı öneriyorlar acaba minikler nasıl gircek ki mr a🥹
senooom12 bsrakn sanırım öyle ben çok küçük diye götürmemiştim 36 hafta doğdu gelişim geriliği vardı mecbur doğum yaptırdılar o yüzden korkmuştum mr danşimdide uzatıyorum biraz bi sıkıntı çıkmaz umarım 🥲
kdicmom bsrakn benim kızımda da var bize mr istemedi ultrasonda baktı radyoloji doktoru bir şey yok dedi. 2.5 yaşında kızım şimdi. neye göre yönlendiriyorlar bilmiyorum
Faize55_taner zynpbhrinc yeni doğan kan çekilmişti emar ile görüntüsü istemişti 1 aylık emare girdi 1 yaşında tekrar emare girdi mayıs ayında tekrar emare girecek 3 yaşına kadar her sene emare girçek
svda77 zynpbhrinc Ultrasonda spina bifida okülta teşhisi kondu akıntı bizde de yoktu çok şükür mr ve tomografi istediler orada belli oldu
zynpbhrinc svda77 bizde sakral bölgede distalde orta hatta cilt- cilt altı dokulardan spinal kanala uzanan ince bir fistül traktından şüphelendi yazıyor
svda77 kdicmom canım açıklık var mı yok mu ultrasonda belli oluyor sakıncalı durum yoksa göndermiyorlar ama varsa mr istiyorlar sakral gamze zaten tek başına bir problem değil ama altında sebep yatabiliyor bazen hatta çok kilolu insanlar da sonradan oluşabiliyormuş bir doktor öyle anlatmıştı
svda77 zynpbhrinc canım sadece şüphe yazmış doktorlar içini ferah tut Allah’ın izniyle bir şey çıkmaz inşallah
zynpbhrinc svda77 amin inşallah ya bende de eşimde de var aynı bebeğimde ki gibi inşallah sadece ırsidir