[silindi]
BuzluKahve
okuduğunuzu anlama probleminiz olduğunu düşünmüyorum,bende gayet açık yazmışım ama yazdığım şeyi anlamamışssınız…
Ben 4.5 yaşındaki cocugu alıp yatılı versinler dememişim kuran kursuna götürsünler de dememişim. Ana sınıfı ne yapıyorsa camideki bayan hocalar da aynısını yapıyor tek fark ‘öğrenmek isteyene’ Abc yerine elif be te öğretiyorlar istemeyen onu da yapmıyor zaten oyun grubu niyetine gönderiyorlar.
Okullardaki tacizlerden tecavüzlerden haberiniz mutlaka vardır ilkokuldan lise üni ye kadar… bu hem cocuklar arasında hemde öğretmenle çocuklar arasında olan olaylar cok cok fazla ki benimde lise döneminde şahit olup okulu bırakmama sebep olan olaylar var kimse bunları inkar edemez. Okuldaki olayları duyup bir daha okula göndermeyeceğim diyorsanız helal olsun dediklerinizde sonuna kadar haklısınız ama bi tarafın hatasını lanetleyip(olması gereken) bi tarafınkini görmezden gelirseniz bu iki yüzlülük olmaz mı?
Bunları yazıyorum çünkü İlk okulda bizzat okul hademesi tarafından tacize uğrayan biriyim…
Bunları yazıyorum çünkü ortaokulda bir öğretmenin başka bir cocugu taciz ettiğine şahit olan biriyim…
Bunları yazıyorum çünkü lisede erkek öğrenciler bayan hocaların, kız öğrenciler erkek hocaların hakkında neler konuştukları neler hayal ettiklerin biliyorum… sınıfın ortasında kucak kucağa oturup yiyişen kızlar okul tuvaletinde kız erkek neler yaptıklarına şahit olan biriyim.
Ben lise 3de artık dayanamayıp okulu bıraktım midem kaldırmıyordu artık öyle ortamlarda durmayı, kendi isteğimle okulu bırakıp kendi isteğimle medreseye başladım ve hayatımın dönüm noktası oldu şimdi evli iki çocuklu bir kadınım ama hala deli gibi özlüyorum medrese günlerimi.
Bu kadar uzun uzun yazdım ama farkındamısınız bir misafirlikte otururken başka bir odada olan çocuklarımıza bile olan oluyor. Heryerde dikkat etmemiz gerekiyor ya bunu sadece bir kişiye kuruma atmayalım demek istiyorum…