simaydmr Merhaba arkadaşlar iki çocuk doktoruna muayeneye gittim biri bebeğe daha ilk günden su vermeliydin dedi biri ise 6 aya kadar su verilmez dedi şu an bebeğim dört aylık vermedim hiç herkes geç kadın su vermelisin diyor doğru olanı nedir ?
organikirmik simaydmr ek gıdaya kadar verilmesini ben doğru bulmuyorum. Zaten anne sütünün Büyük bir kısmı su, anne sütü yerine mama alıyorsa da mamayı da suyla hazırlıyorsunuz. Bunun dışındaki herhangi bir suyu kaldırabilecek böbrek kapasitesi yok çocuklarda
beybitolat simaydmr sadece mama ile besleniyordu benimki. Her mamadan sonra 1-2 çay kaşığı ver demişti doktorumuz ve bende hep vermiştim
symstf simaydmr su vermeye gerek yok ek gıda zamanına kadar zaten bebekler anne sütü veya mamayla sıvı ihtiyacını karşılıyor. Üstelik gereksiz su içirmek ilk aylarda özellikle bebeğin midesizaten küçük gereksiz yere suyla doldurunca kilo alımı da yavaşlar o yüzden de gerek yok bence.
simaydmr beybitolat bunu verin deme sebebi kauçuk olmasın diye mi yoksa sindirim kolaylığı için mi önerdi acaba
eses2026 Anne sütü %70 su %20 protein %10 yağ diye eğittiler 6 ay su vermeyin denildi eğitimde 1 buçuk aylık hiç su vermedim
koparal simaydmr ek gıdaya kadar verilmesin demişti doktorumuz ki ek gıdada bile suyu teklif edin ağzını ıslatsın demişti. 10 ay 4 günlük şimdi ve yemek aralarında ve yemek sonrasında veriyorum. Gün içinde emdiği için istemiyor su içmek.
annisoldum simaydmr benim bebeğim sadece mama alıyor diye doktorumuz bugün 4-5 tatlı kaşığı her mama sonrası ver içsin dedi şu anda 3 buçuk aylık
brfnbt simaydmr ben ek gıdaya geçene kadar hiç vermedim su bi sıkıntı da yaşamadım ek gıdaya geçtikten sonra da doktorumuza sordum su ne kadar vermeliyim diye sen teklif et ama içmezse çok zorlamana gerek yok dedi ilk baslarda gerçekten çok sevmemişti az ek gıda aldığı için
simaydmr @"i hemshireanne bunu duymak gerçekten içimi rahatlattı 🙏🏻 o kadar fazla bilgi kirliliği varki insanın kafası karışıyor
eymenku simaydmr geç kalmış falan değilsin su illa verilmesi gerek bişey değil ama verilince de eyvah su verdik bebeğe gitti böbrekler gitti mide diye abartılacak bişey değil bende doktor kontrolünde verdim bebeğime su iki aylıkken eger doktoruna güveniyorssn verebilirsin ama şu vermedim geç kaldım diye de korkma 6 aya kadar verilmez diyen doktorda haklı bilimsel çalışmalar var ona göre konuşuyor kendi kafasına göre değil