kirkiz Anneler oğlum 5,5 aylık bugün bexsero menenjit aşısı oldu. Ateşi 37,5 - 38 derece ne yapmalıyım? Ya daha fazla yükselirse nasıl düşüreceğim uyuyor şimdi korkuyorum.
birerkekbirkizannesii kirkiz 38 üstüme çıkarsa ateş dusurucu berırsınız doktorum öyle demıstı öyle de yaptım gündüz vermedım ama takıp ettım gece verdım. Zaten 24 saat ıcınde gecıyor ateş ıstersenıx takıp edın şuan acil ilaçlık durum yok
mss_12 kirkiz merhaba,bizde nimenrix ve bexero 2sini bir olmuştuk.9aylıkken.çok zorlu 2 gün geçirdik.şuan bebeğinize hastalık aşılandı 2 güne geçer calpol verin.başına sirkeli su koyun.merak etmeyin benim oğlum gece tir tir titredi aşıyı olduğu zaman.ağır bir aşı.
hazale966 kirkiz calpol ver canım ateşi düşer birde bezle kompress yapın rahatlatır sık sık takipte olun ateş için ilk gün zor geçiyor malesef çocuk için ağır bir aşı
erikarpuz kirkiz 5. ayda biz de aynısını yaşadık ateşini kontrol edin üstünü örtmeyin vücudu ılık kalsın 24 saat içinde geçiyor 38i geçerse ilk uyanışında parol verirsiniz çok yükselmediği takdirde parol vermeyin ki vücut bağışıklığı ateşle savaşsın geçmiş olsun
gg3848 kirkiz üstünü inceltin 38 üstüne çıkmaya başlayınca ateş düşürücü verin ateş yapan bir aşı ne yazık ki
meldaaltun kirkiz bizde dün olduk 3 aylık bebeğim. Hemşiremiz eve gidince calpol ver , 6 saat sonra tekrar ver dedi. Dün ateş 38 e çıktı ateş düşürücü vermeme rağmen. Bugün iyiyiz ateşimiz yok. Sende verebilirsin.
poyrazkoray07 kirkiz 9aylık oğlumu 3 gün gece acıle götürdüm hıcbırsey yapmıyoşsr 5gunr kadar normal diyorlar
tlabl kirkiz oğlum 7.ayda iki dozu aynı anda oldu. Biraz huzursuzluk dışında etki olmamisti. Geçenlerde 9.ayda bexsero aşısını oldu ikinci doz olarak. Akşam saatleri 39.2 ye kadar ateşimiz çıktı. Calpol verdim 4 saat ara ile. Üstünü çıkardım. Sabaha kadar öyle kaldı. Ertesi gün rahatladı. Tüm gece saat başı alarm kurup çocuğu kontrol ettim. Ve malesef bizim bacagimiz şişti. Bugün 5. Gün hala sislik var. Aşı yerinin etrafı avuç içi kadar kırmızı alerjimsi bir şey oldu. Sonra o geçti yeşil şekilde morardı ve kası şişmiş gibi sertlik var 3 gün boyunca aglamalarini saymıyorum. Çok ağır geçirdik. Gece uykularimiz da etkilendi. Ya sabaha doğru uyuyoruz ya da gece yarısı kalkıp sabahliyoruz. Çok yorgunum
kirkiz Allah evlatlarımızı korusun annelik gerçekten çok stresli çok yorucu içim gidiyor keşke hiç olmasa hastalıklar. Kompres yapmaya çalışıyorum ama uyanıyor uykusundan kıyamıyorum. Gece kontrol edeceğim saat başı ya da 2 saatte bir inşallah daha fazla yükselmez hepinize çok teşekkür ederim 🙏
suheyla92 kirkiz calpol verin ustunu inceltin 4 saatte bir calpol vererek atlatırsınız bizim de ilk doz cok agir geçmişti 3 aylikti daha.
Rwerdst kirkiz benim oğlumun 7 gün ateşi düşmedi. Hatta yürüyemedi de o 7 günde. 40-41 E çıkıyordu ateşi. İlk dozda değil ama 2. Dozda oldu. Sonra bir anda şak diye düzeldi.
aden1423 Ay görünce korktum zaten bu yan etkileri yüzünden biraz büyüsün istemiştim şuan iki yaşında bende bu ay yaptırıcaktım ama inanılmaz korkuttu yan etkileri beni