Bu postu çok fazla ihtiyacı olan anne olduğunu bildiğim için açıyorum. Ben eğitimciyim oğlum çok hareketli inanılmaz hisli bir çocuk bazen çocuk bunu önemsemez dediğim şeyleri dert eder defalarca kez sorar. Babası biraz pimpirikli ve kaygılı biri sanırım ona çekmiş diye düşünüyorum hep, bu kaygılı ve hassas halleri eşimi çok iyi bir baba yaptı ama tabi bazen abarttığını düşündüğüm olmuyor değil neyse kısaca oğlumda ona çekmiş.
Oğlum 4 yaş 1 aylıkken 33 haftalık doğum yaptım bebeğim kuvoze girdi 15 gün sonra ancak eve dönebildi yoğun bakımdan. Ben bu sürede büyük oğlumla da kendimle de ilgilenemedim ama annem sağolsun çocuk gibi onunla oynadı evde her işimizi yaptı eşim 15 gün izin aldı hep pervane oldular ama tabi ben bitiktim. Neyse küçük oğlum eve geldi. 9 aydır bir kez bile zarar vermedi ama oğlumda tuhaf huylar başladı. Vücudunda kızarıklıklar nadiren alta kaçırma. Alerji doktoruna gittik doktor stresten dedi açıkça. Paketli gıda zaten çok azdı sıfıra çektik ama devam etti. Alta kaçırma ile birleşince kız kardeşim psikolog hocası ile terapiye gittim oğlumla. Size psikolog önerilerini iletiyor olacağım. İnanın 1 günde bile inanılmaz fark etti.
mehmet teberin 3 ayrı kitap serisi var. oğlumda kitaplar çok işe yaradı ekstra olarak stresin her şeyi tetiklediğini söyledi doktor çocuklarda. Kardeşi olan bu yaş çocuklarda inatçılık alta kaçırma her şeyi bebek gibi yapma huyları başlarmış ki ilgi ona yeniden dönsün. Bu durumu çözecek tek şey temas dedi psikolog. Gerçekten daha dikkat ettiğim ve kitapları okumaya başladığım ilk günlerde oğlumda inanılmaz toparlanma başladı. Temas temas temas çocuklarda her şeyin çözümü demişti doktor haklıymış. Ona özel saatler verin mesela o saatte bebeğe sadece baksın. Saati gösterip uzun çubuk 10dan 12ye gelene kadar senle özel saatimiz deyin o saatte bebeğin bi ihtiyacı olsa dahi bebeğe siz değil babası baksın. Babasıylada aynı özel saatleri yapsın mutlaka faydasını görürsünüz dedi. Kitaplar sadece çocuk için değil sizin içinde aydınlatıcı olacak emin olun. Ona bebek gibi davrandığı sürece bebekmiş gibi ilgilenin bebek gibi davranın ta ki anne ben büyüdüm farkındalığı oluşup bebek gibi davranmayı bırakana kadar.
Bu süreçte psikologa maddi manevi gücü olmayan gerçekten süreçte çok bunalan bir anneye dahi çözüm olur umuduyla yazıyorum bu cümleleri. Tüm bu süreçten geçen annelere, kolaylıklar dilerim