aliasafkaya Emzirmek, doğumdan hamilikten daha zormuş 16 günlük bebeğim göğüslerim yara içinde şişlik var bebek tutunca ağrıdan ağlıyorum krem çatlaklara iyi geldi ama şişkinlik fena ağrıyor var mı çözumunuz yada ne zaman geçer 🥲
duyguaksoy aliasafkaya geçici olarak silikon uç belki işe yarar çok zor Allah yardımcınız olsun çok sabır
anethole aliasafkaya henüz 3 günlük bebeğimi emziriyorum. Benimki de meme ucum küçük olduğu için tutmuyor tutsun diye elimle kolaylaştırıyorum ama bu defa da sert olduğu için çekemiyor. Öyle ki koltuk altıma doğru pütür pütür çok gergin ve zonkluyor. Bunun işin süt sağma makinesi aldım kiwi. Önce sağım yaparak bebeğin meme ucunu kolay tutmasını sağlıyor biraz da yumuşatıyor. Bebek içip doyduktan sonra göğsümü tamamen boşalana kadar sağıyorum. Bu şekilde olduğunda ağrı sancı azalıyor
duyguaksoy anethole merhaba meme ucuyla tutmanın alakası bulunmuyo diye biliyorum emzirirken elinizle göğsünüzü konik pozisyona getirip öyle emzirirseniz daha rahat tutacağını göreceksiniz
anethole duyguaksoy öyle yapıyorum ağzına alabilmesi için ama bu defa da meme gergin olduğundan süt gelmiyor. Masaj yaparak açmam gerekiyor kanalları. Bu yüzden sağım yaparak ilerliyorum. Sarılık değeri yüksek diye şuan meme reddini dalan değerlendirmiyorum :( Sarılık olmasından iyidir diyerek emzirme kaşığıyla veriyorum
anethole aliasafkaya ben düşük modda çekiyorum bir memeyi iki defada sağıyorum. Tek seferde sağım yapınca ucu acıyor. Beş on dk meme ucumu dinlendirip arka sütü de sağıyorum ki yağlı süte ulaşsın. Şimdilik iyi gidiyoruz. Gün içinde lansinoh krem sürüyorum ama göğüs pedi kullanmıyorum naylon diye. Onun yerine kağıt havlu kullanıyorum yumuşatıyor krem Geceleri de zeytinyağı sürüyorum tüm memeye. Sağdığım sütü veriyorum
duyguaksoy anethole evet bu süreci geçirdikten sonra emzirme danışmanlığı alırsanız da çok faydası olur
anethole duyguaksoy bugün silikon meme ucu aldım. Alırken ön yargılıydım ama aldıktan sonra fikrim tamamen değişti. Benim sorunum aslında meme ucumun küçüklüğünden kaynaklanıyormuş. Silikon meme ucumu gerdirip taktım. Bebiş güzelce emdi. Ama yine sağım da yapmaya devam ediyorum bir hafta daha böyle olur. Son sütü alması için