ysm53 Selam kızlar. 13.5 aylık bebeğim var buna benzer bi durumu ilk ayda yaşamıştım fakat sadece göğsümde ağrı ve şişlik vardı bir şekilde geçmişti. Gece 2de bi ağrıyla uyandım sağ göğsüm aşırı sertleşmişti üst tarafa doğruydu ağrım uyandırdım emzirdim göğsüm biraz da olsa yumuşadı fakat o ağrı ve şişlik kaldı bölgede. 1 saat sonrasında çok kötü bir üşüme aldı sabaha kadar uyuyamadım sabah ateşim 37 idi. Her tarafım ağrıyor eklemlerim kırılıyor sanki. Göğüs ağrım epey hafifledi fakat kendimi aşırı halsiz ve yorgun hissediyorum. Bebeğim maalesef uyurken emiyor sadece 4 saatte bir falan yani. Onun dışında asla emmiyor. Daha önce de böyleydi fakat emzirerek rahatlarım diye düşündüm. Sizce Mastit mi yoksa süt kanalı tıkanması vs mi ? Şu an ateşim yok ama sanki hasta olacakmış gibi bütün vücudum ağrıyor.
denizalismom ysm53 evet mastite benziyor. Makine varsa sağım yapın . Ve sıcak duş alıp masaj yapın göğsünüze
masal_miray ysm53 çok geçmiş olsun benim de o şekilde başlamıştı, vücut ağrısı ateş halsizlik olarak ilerledi. Umarım sizin ilerlemez, sıcak havlu koyup masaj yapın sonra sağım yapın rahatlasın ağrılı şiş yere soğuk uygulama yapabilirsiniz.
ysm53 denizalismom benim sağımda hiç sütüm çıkmıyor yani bi rahatlama olur mu bilmiyorum. Mastit ilk başlarda olmuyor muydu ya 14 aylık bir bebekte göğüsler terbiye olmaz mı artık.
denizalismom ysm53 herkeste farklı olabilir . Benimde o aylardan sonra olmuştu . Siz duşa girip in masaj yapın yumuşar .
ysm53 masal_miray sağımda benim hiç sütüm çıkmıyor sanırım pompa uygun değil bebek emse ancak. Teşekkür ederim ılık suyla masaj yapıyorum ağrım epey hafifledi ama yine şişlik var. Sizin süreç nasıl oldu antibiyotik vs kullanma zorunda kaldınız mı ?
masal_miray ysm53 hayır kullanmadım benimde ufak bi şişlik ve ağrı ile başladı kızarıklık vardı o bölgede, aslında evet en güzeli bebeğin emiyor olması öyle daha çabuk geçiyor ama bende ateş vs de olmuştu parol içmiştim acil de de serum takılmıştı oda parol tabi 😊3-4 gün içinde geçmişti stres yapmayın hiç her annenin başına gelebilecek durumlar ❤️
ysm53 masal_miray ben de parol içtim biraz terletti en azından ayağa kalkabildim. Doktora da gittim mastite çevirmesin diye kanallar tıkanmış dedi. Allah kimseye yaşatmasın çok kötüydü.