1cocukannesi_1 Kızım pazar akşamk masadan sıcak kahveyi çekti eline ve ayağına döküldü hemen suya tutup acile gittik krem sürdüler sarıp anestol , fucidin ve augmentin şurup verdiler bu gün de çocuk doktoruna ve cildiyeye gittik ikisi de bileği kötü olmuş soğuk suya sok beklet sonra elini yukarıda beklet kendi kendine kurusun dedi ve plastik cerrahiye yönlendirdi ama 15 gün sonrasına sıra verildi özel bi kliniğe götürdük donanımlı bi hastaneye götür ben müdahale edemem dedi o zamana kadar evde başka ne yapabilirim hızlı iyileşmesi ve hasar iz kalmaması için lütfen yardımcı olun fotoğraflarını ekliyorum
Meri-Mel 1cocukannesi_1 Oy canım ya evde silverden yok muydu , kızımda kaynar çorbaya elini daldirdi farketmeden önce soğuk su sonra hemen silverden sürdük hiç böyle iz kalmadı çok kötü olmuş yavrum, geçmiş olsun şifa bulsun.
Halista 1cocukannesi_1 merhabalar bizde geçen yıl yaşadık bu yanığı. Estetik plastik cerraha gittik. 10 gün verdiği kremlerle kapalı pansuman yaptık. Pansuman yaparken izotonik su ile yıkadık. Şuan iz kalmadı çok geçmiş olsun
12betul 1cocukannesi_1 of kurban olurum sana ben yaa nasıl dayandın kuzum sen . Çok çok geçmiş olsun . Yani benim abim 1. Derece yanıktan hayati tehlikesini atlatmış bir insan çene altından hâyâsına kadar yandı . Off anlatırken kalbim dayanmıyor alev topu gibiydi . Antibiyotiklere devam ettik bizim deriyi iyileştiren yeni kusursuz deri çıkaran tek şey zeytinyağı idi .
1cocukannesi_1 ikiprensesannesi63 misafir vardı türk kahvesi yaptım yemek masasına koydum yetişemesin diye ceyveyi tezgaha koymak için arkamı döndüm koşarak gelmiş fincanın tabağından tutup çekti bende babasıda misafirlerde hemen koştuk ama koluna ve ayağına dökülmüştü hemen soyup soğuk suya soktum acile gittik krem sürüp sarıp geri gönderdiler yüzeysel yanıl dedi ama bu günde iki doktor da çok kötü plastik cerrahiye git dedi
akdemrfdn İstanbul’daysanız Bağcılar Eğitim Araştırma Hastanesi yanık ünitesi bu konuda iyi ama tabii en başta gidilmeli. Yine de şans verin buradaysanız.
gu_503 akdemrfdn benimde başıma gelmişti 6 aylıktı benim yavrum. Sırtına gogusune biraz da koluna yüzüne geldi. Kahve fincanı ben bukadar kahve yanmaz Diodum ama yaşayan bilir hemen sıcak suya sokup evde silverdin ve soğuk kompres yaptık. Sonra aile hekimliğine götürdüm ama o bize en iyi yanık tedavisi Kartal devlet de olduğunu soledi. 15 gün pansuman kemik suyuna çorba yap dedi avakodo yedir tahinpekmez yedir. Yumurta yedir demişti. Çok şükür iZ kalmadı
1cocukannesi_1 Halista hangi kremi verdi hatırlıyor musunuz bizde randevu aldık ama 15 gün sonraya verdiler
Balbulutu 12betul kantaron yağı diycektim bende iz için ama tam bilgimde yok. Çok geçmiş olsun sizede rabbim bir daha yaşatmasın 🥹bebeğe dayanamadım
[silindi] 1cocukannesi_1 mhrs bakma zaten İzmir şehir hastanesinde varmış ben baktım bugün gidin direk
didem_ezda 1cocukannesi_1 benim oğlumda geçen yıl başı yandı İzmir şehir hastanesi acil bölümünden girip yanık polikliniğine görünün inşallah bir sıkıntı yok leke kalmaz
12betul Balbulutu Ben hiç dayanamıyorum yanığa çok sağol canım . Çık şükür yollar oldu o zaman sağlık ücreti idi bizim de durumumuz yoktu . 300 tl olmadığı için eve yolladılar hayati tehlikesi ile . Ay anlatmayayım o günler çok kötüydü . Aklında olsun kantaron yağı = kurutma kabuk tutturma özelliği var . Yara içten ilerleyebilir . Özellikle de yatak yarası olan yaşlılarda yüzey kurur ama yara içten devam eder. Zeytinyağı enfeksiyonu dışa atar . İçinde ki E vitamini fermantasyon geçirmediği için sağ haldedir . O yüzden hem yarayı hem deriyi onarır . Hem de yaranın derin noktalarını ulaşıp tedavi eder.
[silindi] 1cocukannesi_1 oyyy içim gitti kuzum benimmm 🥹 çok geçmiş olsun, ben bebekken ayağıma çaydanlık dökmüşüm, 30 sene öncesi tabi benim ayağımda bariz bir yanık izi var. Ama abim 10 sene önce bacağını yakmıştı krem ismini hatırlamıyorum bal rengi bir krem vermişlerdi öylelikle geçti hiç iz kalmamıştı
zuzak [silindi] @1cocukannesi_1 buna benzer tarifi eltim yandığında birine yaptrmisti ama bal mumu ile yapiliyodu sanırsam. İz bile kalmadı . Kaynar çorbadan yanmıştı oda. Her gün sürdü . Yapay zekaya sor bakalım buna benzer tarfleride yap. Çok geçmiş olsun Rabbim şifa versin insallh
Rabiiul 1cocukannesi_1 oy kuzum benim çok geçmiş olsun geçen hafta kızımda tezgahta duran kahveye bulaşık makinesine tırmanarak kendine çekti üzerine döküldü, hemen banyoya sokup üzerine soğuk su tuttum mecburen. Madecassol ve fito krem karışımı vardı onu sürdüm çok şükür bir şey olmadı. Tek şansımız kahve kaynar değildi hafif ılımıştı
alpaslanmom_ 1cocukannesi_1 çok geçmiş olsun bende küçükken çok fena yanmışım demlik döküldü halam ve benim üzerime o zamanlar babaannem bu tarz ilaçlar yapardı zeytinyağının içine mum atardı eritirdi ocakta sonra onu bir kaba koyar buz dolabında soğuturdu her gün sürerdi ne bende ne halamda iz kalmadı ama doktora danışın tabikide yapmadan önce
1cocukannesi_1 alpaslanmom_ onu bizede söylediler birde yumurta sarısını zeytinyağında kavurup yağı çıkana kadar pişir soğuyunca sür dediler ama açık yara gibi olduğu için enfeksiyon kapar diye hiç bir şey yapmadım
bnnzdnr Çocuk servisinde çalıştım ben çocuklar genelde çabuk toparlat günaşırı kapalı pansuman yaptırın hastanede hem orda gerekli yerleri temizlerler birde doktorunuza sorarak contratubex krem kullanabilirsiniz yara kapandıktan sonrası iz kalmaması için
1cocukannesi_1 bnnzdnr kapalı pansuman mı yapılması gerekiyor acilde sardılar sabah sargıyı çıkar bir daha sarma yoksa iyileşmez ve sargı yapışır daha kötü olur dedi bu gün iki doktor da acilin verdiği kremleri kullan biz bişey yapamayız plastik cerrahiye git dediler ne yapacağımızı bilemedik
yenibir 1cocukannesi_1 ayy içim gitti ablamın oğluda geçen sene çay dökmüştü bir kolu böyle ama onun daha fazlaydı acile gidip hemen müdahale edilmişti sargı yapmışlardı iyileşti izi kaldı sadece
alpaslanmom_ 1cocukannesi_1 evet açık yara kapandıktan sonra yapabilirsiniz yengemi ameliyatta yakmışlar annem demişti babannen onada yaptı bacaklarında hiç iz kalmadı