duygu_yigit_kerem Kızlar oğlum 4 aylık ve maalesef hipp aptamil farketmez hep kusuyor çok üzülüyorum artık ya bebeği böyle bir durum yaşayan ne iyi geldi söyleyebilir mi lütfen , doktor ar mama dedi ama o da kabız yapabilir dedi korktum alamadım
sevdapk duygu_yigit_kerem fizyolojik reflüsü varsa tek çaresi zaman. Ek gıda ile birlikte azalıyor ciddi anlamda
Gldekpnci duygu_yigit_kerem oğlumda küçükken çok kusuyordu malesef ne yaptıysam çare bulamadım 7. Aya kadar kustu büyüdükçe şiddeti azaldı ama küçükken varya mısafırliğe bile gitmek istemiyordum
twinmom5450 duygu_yigit_kerem oğlum doğduğundan beri her mama da defalarca kusuyordu ne önlük ne kıyafet arttık illet oömıltum tüm manaları denedik en pahalıdan en markasıza kadar hayır etkisi olmadı en az küstüğü bebelac gold oldu onla idare ettik ek gıdaya geçtik ek gıda yiyince kusmuyor çocuk ama mama verince hala kusma olabiliyor mama verdiysem çok hareket etmemesine vs dikkat ediyorum başka çözüm bulamadım bu arada kilo alımında gelişiminde bi sorun yoksa pek farklı mama vermeye gerek yok demişti doktorum bende özel bi mama kullanmadım şuan 7.5 aylığız
duygu_yigit_kerem sevdapk Mama alerjisi filan değildir de mi çünkü infatrini özel kilo yapıcı mama onu kusmuyor
sevdapk duygu_yigit_kerem alerjik durumlar kakadan belli olur genelde. Ama tam doğru bilgi için doktorunuza danışın isterseniz. Daha kıvamlı bi mama kullandığınızda kusmuyorsa mideye daha ağırlık yapar kolay çıkmaz yani kusmaz. Bebeğimde kusuyordu ek gıdaya geçince ciddi anlamda azaldı. Süt gibi kustuğu için doktorlar hep fizyolojik reflü zamanla geçer dediler. Ama çok kusuyordu bende ek gıda nasıl olacak diye çok stres yapıyordum çok şükür daha rahatladık. Yine kustuğu oluyo ama o döneme göre ciddi azaldı
duygu_yigit_kerem Gldekpnci peki anne sütü mü mama mı veriyordunuz hepsini mi kusuyordu kilo alması nasıldı
pelo51 Bizde 3 aylık olcaz. Benim bebeğimde aynı şekilde ilk başlarda kafama takıyordum çokça ama sonra bir çok annenin bu durumda olduğunu gördüm. Sanırım zamanla geçecek bence sizde çok endişelenmeyin o ihtiyacı olanı alıyordur diye düşünüyorum
duygu_yigit_kerem pelo51 valla bazen ağlayacak duruma geliyorum sürekli üst ve ağız mendili ıslatıyor kilo alımı iyi olursa bu kadar üzülmem inşallah
duygu_yigit_kerem twinmom5450 Kesinlikle aynı durumdayız çok zor bir durum sürekli kanepe kendi kıyafetleri benim kıyafetlerim mama oluyor aptamil prosneo yu hipp ten daha az kustu biraz daha deneyim olmazsa Bebelac gold alayım
Gldekpnci duygu_yigit_kerem mamayla besleniyordu kilo alımı iyiydi üst sınırlardaydı hatta mama da değiştik hepsinde aynıydı ve yüzüstü uyumayı seviyordu özellikle yiyip yatınca yüzüstü mıdeye baskı oldukça daha çok kusuyordu bütün gece nöbet tutuyordum ne günlerdi ya
pelo51 duygu_yigit_kerem anne sütü + mama şeklinde gidiyoruz hepsini kusmuyordu birde şöyle bişey okumuştum. Bebek 1 çay kaşığı bile kussa bizim gözümüze çok gelirmiş sıvı olduğu için akıp gidişinden biz o şekilde algılıyormuşuz. Kilo alımı iyidir umarım bebişinizin. Benimki hala aktif kusuyor kilosu iyi olması gerektiği aralıkta
2025mucizem duygu_yigit_kerem prematüre bebeğim kuvezden eve getrdigmden bwllu kusuyordu Dr reflü dedi gavscon infant düzenli kullandım 4aylik olduk baya azaldı şükür
twinmom5450 duygu_yigit_kerem 8 ay 4 günlüğüz mama verdiğimde kusma oluyor yada yoğurt vs benim bebekte süt ürünlerinde daha çok oluyor test vs yaptırmadım ama olabildiğinde vermemeye çalışıyorum ama eskisi kadar yoğun değil kusma yedikten sonra hemen çok hareket ettirmemeye çalışıyorum artük gündüz hiç mama içmiyorlar sadece gece istiyor gece de kusmuyır
rabiabss duygu_yigit_kerem benim oğlumda oyleydı sureklı kusardı doktor hiç bi ilaç yazmadı kılo kaybı olmadıgı surece bır sey olmaz dedı 7 8 aylıkken kendılıgınden gectı