umos_ İyi bayramlar öncelikle 🥰 21 günlük bebişim var kızım için 40 uçurma için adetlerini tam olarak öğrenmek ve almam gerekenler ne ise ufak ufak almak istiyorum . Neler almam neler yapmam lazım. Aile büyükleriyle yapıcaz o yüzden büyük birşey hazırlamicam ona göre yaptıklarınızı fikirlerinizi öğrenmek isterim 🥲
somurtkansirin umos_ hiç bir şey yapmadım 😅 abdestimi aldım sadece. Annemle kayınvalidem kendi bildiklerini yaptılar. Çocuğun 40 gün boyunca giydikleri kıyafetleri yıkadılar beşiğini bir güzel sildiler yorganını, cibinliğini yıkadılar ütülediler. Evi bir güzel temizlediler benimde işime geldi hiç sesimi çıkarmadım siz nasıl bilirseniz dedim oturdum 😅
-Ozge- umos_ Ayy en sevdiğim konu 🤭 Benim oglum covit dönemi doğdu oyuzden bebek mevliti yapamadık bende 40 ucurması özel olsun istedim kayinvalidemler, 2 görümcem, gelinimiz ve annemi davet ettim gelinle birlikte pasta börek hazırlık yaptik ufak birde süsleme yaptık once kuran okudular sonra bebeğimi yıkadı annem en sonda ben abdestimi aldım. Bebeğin yıkama suyunu şöyle hazirladı bir yumurta kabuğunun icini boşalttı annem 40 kez yumurta kabuğuna su doldurdu ve 40ındada dualar ederek kovaya döktü bebek icin hazırlanan sudan biraz ayırdılar en son abdest alınca tependen dök dediler anne ve bebegi nazardan kötülükten korusun o dualar diye bizde bu sekilde yapılıyor. O geceden sonrada görümcem baby spa hediye etti birde 40 ucurma spasına götürdük. Bir kaç gorsel ekliyorum fikir olsun sizede🌸