yorgunanne4141 Ay kızlar benim beynim yandı İnstagramda bu zikir falan paylasıyolar ya arefe günü edilcek dualar zikirler vs. Yorumlara göz gezdirdim , herkes ramazan ayında arefe yoktur diyo .. böyle bişey varmı ya ? İlk defa duyuyorum 🙄
12betul yorgunanne4141 Dini açıdan bilgim yok . Ama arefe bayram öncesi anlamına geliyor . Gayet mantıklı da olması . Neden mil acaba kaynak ile biri açıklarsa biz de faydalanalım
Pirasalipuding yorgunanne4141 Eline telefonu alan alim, bilgin, hoca kesildi başımıza. İnanmayın öyle şeylere , her paylaşılan şeyi ciddiye alırsak ohoo
perla_ yorgunanne4141 nasıl yok canım bayramdan bir gün önce ina hep arefe denir bir sürü hoca çıkmış herkes kendi bildiğini anlatıyor
yorgunanne4141 cilginhatun2 Valide-Ayse-Hafsa-Sultan perla_ Pirasalipuding 12betul Gördüğüm yorumların bi tanesini paylastım😅
Pirasalipuding yorgunanne4141 safsatalara itimat etmeyin, bu devirde yarın başka biri çıkıp “kurban bayramında hayvan kesmek caniliktir büyük günahtır sakın kesmeyin” diye vaaz da verebilir.
[silindi] yorgunanne4141 Dini açıdan arefe kelimesi kurban bayramindan önceki arafat gunu icin kullanilir yani hac ibadetinin en önemli asamasi hacılarin arafat dagi ve cevresinde vakfe yapmasidir.yani kurban bayramindan bir gun öncedir. Bu yuzden asıl arefe kurban bayramindan bir gun oncesi arafat gunudur yani arefe gunu dini acidan boyle aciklayayim nacizene 😊
renkliruya yorgunanne4141 Ramazan ayı hilalin görülmesiyle başlar.. Şevval hilalinin görilmesiyle biter..hilalinde ne zaman görüneceği net olmadığı için arife yok denilmiş olabilir..net bilgim yok tabiki sadece çıkarım yaptım..
asrinhatasi yorgunanne4141 biz arefeden önceki günü bile önemsiyoruz. Kayseri’de tatava derler bayramdan 2gün önceye. 😅