ecemciniiz 11 günlük bir kızım var. Doğduğundan beri Holle mama kullanıyoruz. Beni artık EMMİYOR 🤦🏻♀️ İlk zamanlarda tuttuğu gibi emerdi ama şimdi “hoptirililaylaaaay laylaylilaylom” 😅🤦🏻♀️ Sütü sağdıktan sonra hemen mi vereyim yoksa dolapta muhafaza edip versem de özelliğini korur mu? Bir de ne kadar süreyle ne kadar ölçüde vereyim mamayı falan, sizler neler yaptınız?
frdvsss ecemciniiz benim kızımda 17 günlük sezaryen olunca sütüm gelmedi mama verdim hipp marka 30 CC iyi geliyordu günde bir defa anne sütüne ilaveten ama artık doymuyor sütüm de yetmiyor sütüm az 😔mamayı artık artırdım bazen 3 kez veriyorum 30 CC olarak çünkü fazla yapınca kalıyor içmiyor süt sağıyorum bende artar belki diye sütüm ama boş çıkıyor buzdolabına koyamadan içiyor kızım stok yapamadım hiç anne sütünü
catperson ecemciniiz çok minik daha emzirme danışmanlığı mutlaka öneririm ama online falan değil yüz yüze görüşüp memeyi tutturmanıza yardımcı olabilecek birileri olmalı, döner memeye bu aylarda bebek. Yorumlarda malzemelerin görselini atmışlar mamayı ve sağdığınız sütü de onlarla verirseniz zamanla sütünüz de artacaktır. Sağılan süt ise serin odada üç saat bekleyebilir, buzdolabında da üç gün saklayabilirsiniz. Isıtırken çok fazla ısıtmamaya dikkat edin.
ecemciniiz frdvsss kız 30 ml kaç kere içiyor benimki abıooo 🤦🏻♀️ 60 ml veriyorum genelde o yüzden, 270 ml verdiğimde normal demişti doktor ama ben çok mama verdiğimi düşünüyorum, çok kilo almasından korkuyorum 🤦🏻♀️
Halista frdvsss sütünüz azsa ben 1 ay emzirme destek hortumuyla göğsümden mama verdim. Bestlak damla ve solgarın b12 brewers takviyesini kullandım. 1 ayın sonunda mamayı kestik sütüm arttı hatta 12 günde 600 gr birden aldı çok şaşırdık. Biberon yerine tavsiye ederim
frdvsss ecemciniiz yaa benimki içmiyor ki tükürüyor itiyor maşallah sizinkine içmek istiyorsa ver diyor doktorlar arandıkça ver demişti doktor bana ama daha tecrübe edemedim doyup doyma işini çözemedim
gulsahcnar81125 frdvsss aslında vucutla alakalı bende bır sürü sey aldım malesef oluk oluk gelmıyor suan 5 ayın ıcındeyız sagarak toplasan gunde 100 ml verıyorum 5 kere de 120 ml mama verıyorum
Halista frdvsss Medikalcilerde satılıyor 5 numarası. Mamayı biberona yapıp renkli kısmı biberona koyarsanız hortumun ucunuda göğsünüze dayayın birde öyle deneyin. Ben 2 kızımda,görümcem çocuğunda çok fayda gördü. Meme reddi de olmadı şükür mamayıda bıraktık inşallah sizede fayda sağlar
frdvsss gulsahcnar81125 vücut üretmiyor diyenlerde oluyor dediğiniz gibi birde sanki toplum baskısı da etkiledi benim sütümün miktarını stresten de az olduğunu düşünüyorum
frdvsss Halista ilk defa gördüm ve deneyeceğim inşallah bizde de işe yarar memeden devam ederiz beslemeye
gulsahcnar81125 frdvsss olurmu dusunun mantıken sadece vücutta bıtırıyor iş ayrıca toplum bende sagıyorum 40 ml cıksa aaaa ne kadar az dıyolardı yada yazık ya emmıyor mu senı
Halista frdvsss solgarın takvşyeside sabah 4 akşam 4 tablet. Ben kutu bitene kadar kullandım. Emzirme danışmanı verdi bunları çok işe yaradı. Mama ve anne sütü aldı emdikçe sütte arttı mamayı bıraktık şifa olur inşallah sizede inşallah işe yarar
frdvsss gulsahcnar81125 ah o toplum sezaryen oldum süt gelmedi neler neler dediler de şimdi çok şükür bebişimle ilgileniyorum süt gelsin diye uğraşıyorum
Halista Blablablabla doğumu vs tetikler mi bilemiyorum yanlış yönlendirmek istemem ama planlı sezaryense 2-3 gün öncesinde başlanadabilir belki. Ben doğum yaptığım gün başladım takviyelere
ecemciniiz Emzirme hortumu falan düşünmedim açıkcası, hele emzirme danışmanıyla hiç işim olmaz büyük konuşmayım da, emdiği kadar meme, arkasına mecbur mama, yoksa yine sarılık 🤦🏻♀️