nzlcltk İlk muayene de herhangi birşey yoktu doktor çokta detaylı incelemedi zaten ölçüm vs birşey yapmamıştı yapılıyor muydu onu da bilmiyorum . 1 yaşında ki kontrol de rutindi öyle söylemişti. 1 yaşındaki kontrole kız kardeşimin doktoruna götürdüm. Damla damlatıp 1 saat sonra ölçüm aldı astigmat dedi belirli aralıklarla kontrole çağırdı 4 yaşına doğru da astigmat değil artık miyop bu çocuk dedi. Okula gitmediği için gözlüksüz idare edebileceğimiz kadar idare edelim dedi ölçüsü 1 küsür falan belki de ondan vermedi acil olarak bilmiyorum. Benim gözlerim bozuk uzağı göremiyorum numaramı unuttum ama çokta fazla değildi. Kız kardeşimin 16 ya yakın numarası,6 yaşından beri gözlük kullanıyor şuan 19 yaşında 🥺 Ayrıca onun doğuştandı çünkü bebekken herşeyi gözünün önüne getirip inceliyordu annem doktora götürdü fakat doktor yanılttı ilgisini çekiyordur dedi. Ailemiz de göz bozukluğu var yani genel olarak hepimiz uzağı görme de problem yaşıyoruz, bu genetik ilişkisini bir daha ki kontrol de sorcam bende doktoruna,aklımda.