mejsa Bebekleri anne karnında korumak beslemek annelik ne kolaymış. 10 buçuk aylık olduk bebeğim 10 kilo emziriyorum mama vermedik çok kısa bir dönem vermek zorunda kaldım 1 hafta falan taşınma döneminde 2 aylıkken. Sonrasında hemen emzirme danışmanlığı aldım sütümü arttırdım ama bebeğim nedense yeterince emmedi süt kanallarım tıkandı ateşler içinde yandım titredim arttırma programını bıraktım bu süreçte aylık 800 gram kilo aldı tek göğüsümden 30-40 ml süt çıkıyor diğeri 90-100 civarı ama sütüm yağlı değil demekki artık bilemiyorum zaten her şeyden hemen etkilenip azalmak için yer arıyor en ufak üzülsem taş gibi oluyor falan. Yine de hamdolsun ne olursa olsun şifadır diyorum. Ama bazen emzirmeyi kesip sırf daha çok kilo alsın diye mama mı versem acaba düşünceleri beynimi kemiriyor ek gıda konusunda da düzen oturtamadım lohusalığım aşırı depresif geçiyor annem yok kv çok destek olmadı eşim zaten çalışmaktan zor geliyor eve maddi olarak da şu sıralar darda. Geçen kan tahlili verdik bütün değerleri o kadar düşük çıktı ki üzüntüden yemek borum yandı iki gün nasıl ihmal ettim diye. Hocanın verdiklerini aldık inşallah çabucak toparlar değerleri de iştahı da açılır yer içer. Bilmiyorum arada ben anneliği beceremedim diye düşünüyorum ve annemi çok özlüyorum.
MiracAlpinveUmutunAnnesi mejsa Bebeğinizin kilosu gayet iyi. Ağzı olan herkes konuşur. Siz kafaya takmayın.
seyma_04 mejsa Benim kızım bugün 1 yaşına girdi ve hala 8,5 kilo bence takmayın bu kadar, mesela ben artık bana ‘kızın çok zayıf, bir şey vermiyor musun? ’ diyenlere, ‘ aynen hiçbir şey vermiyorum, aç kalınca hoşuma gidiyor’ diyorum 😅🤭
mejsa Lolik sürekli zayıf olduğuna dair söylemler yüzünden. Birisi oğlanı övse maşallah ne güzel dolmuş bacağı kolu falan kv hemen yok yok o kadar değil de normal alıyor öyle çok değil de alıyor işte vs gibi yorumlar yapıyor başından beri diğer torunuyla kıyaslıyor yok o daha totoydu bilmem ne diğer gelini kendi akrabası bizim sülale öyle ya hep sütlerimiz yarıyor vs diye konuşuyor falan falan. Bebeğim normalde iri doğdu bi de 36da 3610 doğdu. Ama sonra kuvözde kaldı biberon meme şaşkınlığı vs derken tek göğsümü tutmadı uğraştım baya ama elimden bu kadarı geldi artık işte bir yere kadar tolere ettim ama kan tahlilinden sonra aşırı çökmüş hissediyorum
mejsa MiracAlpinveUmutunAnnesi hmnrc seyma_04 kızlar Allah razı olsun. Takmamaya çalışıyorum açıkçası terapi almaya da başladım lohusa depresyonumla alakalı zaten bu konu üzerine de çalışıyoruz umursamamayı öğreneceğim inşallah normalde de aşırı overthinking bir insanım aşırı düşünen takılan geçmiş bir diyaloğu kafasında belki 7364823748 defa tekrar eden. Allah benden alsın bu özelliği cidden :')
hmnrc Öncelikle sağlıkla büyütün bebeğinizi. Toplum olarak her anne ve bebeğin kendine has olduğunu kavrayamadığımız için anneler gün sonunda bu şekilde düşüncelere giriyor. Benim bebeğimede zayıf diyorlardı. Gelişimi olması gereken gibiyse zayıf olması inanın hiç önemli değil. Çocuğun değerleri normalde ayına göre olması gereken gibiyse ee ne yapalım bu çocukları obeziteye doğru mu ilerleyelim. Hangi memlekette hatırlamıyorum hayvanlar kilo alsın diye dışkı ve çamura mahkum eden kişi mantığı hesabı. Çocuk bu yediğini yakıyor metabolizma denen birşey var her bebekte farklı yürüme emekleme aşamasında 7 24 yesede yakıyor ki belli bir aydan sonra kilo alımı duruyor zaten. Çocukları zorla kilo almaya zorlayıp ergenliklerinde de çok kilolu diye zorbalayacak olan zihniyetler bunlar. Kendinizle gurur duyunuz lütfen elinizden geleni yapıp her halükarda emzirmek istemişsiniz. Benim kv ninde sütü yokmuş kendi zamanında mama vermişler mesela sütüm olduğu halde mama ver zorbalığı gördüm bende ne alakaaaa ay insanları salın sizde takmayın hiç çocuk sağlıklıyım önemli olan bu.
MiracAlpinveUmutunAnnesi mejsa Sen ben olabilir misin 😅 Bende öyleyim herseyi en ince ayrıntısına kadar düşünürüm sürekli kafamda düşünceler vardır baş ağrım hiç geçmez