duyguaksoy plasebo efektisi var, bazen hastalar iyileştiklerini düşünür, psikolojik bir durum. Kanser eskiden de vardı, sadece teşhisi yapılmıyordu. Dedemin annesi 1850 doğumlu kanserden vefat etmiş. Mantar hastalıklarında çok iyi denk getirmeniz lazım ve uzun süre kullanılması gerekir, siz bitkiyle sadece mantara iyi gelen madde değil onunla birlikte yaklaşık 30 maddeyi de alıyorsunuz ve oranlarını da bilmiyorsunuz. Mantar tedavisini yaparken başka organlara zarar verme ihtimaliniz yüksek. İlaç kullanımında tek madde içeriyor ve yanıt verip vermediğinde, yan etkiler gösterdiğinde doktor bunu gözlemleyerek tedaviyi değiştirebilir.
Aşı konusuna gelince covid aşılarını yaptırmadım.
Çocuklar içinde sadece devlet protokolündeki aşıları yaptırıyorum. Ekstra menenjit aşılarını yaptırmıyorum. O aşılar büyüyünce de yapılır. Menenjitin 250 çeşidi var, hepsinden aşılanmak mümkün değil. En yaygın olanları 2 ve 4 ayda devlet tarafından yapılıyor. Bir de tedavisi olan hastalık. 1 yaşa kadar bu kadar bünyeye yüklenmeye gerek yok. Nörolojik hasar bırakabilir. Çocuğum uyumadı diye calpol verenler var, etken maddesi parasetamol karaciğere zarar veren bir maddedir, aynı zamanda nörolojik konuda gelişimini etkiler. Bilinçli ilaç kullanma konusunda hak veriyorum. Her soğuk algınlığında antibiyotik kullanılmaz.
Tangrampuzzle kendiniz diyorsunuz B12 fazlalığı diye bilinmediği zaman neden olduğunu bile tespit edemezler. Hipervitaminoz olmuş arkadaşınız. Bilim adamlarından biri günde 1 kg havuç yerdi belki de fazlasını, A vitamini içeren bir gıda, aynı şekilde hipervitaminozdan vefat etti. Demek istediğim bitkiler göründüğü gibi masum değiller.