Merveyavuzktm Arkadaşlar merhaba bebeğim 6 aylık oldu doktorumuz ilk olarak havuç ve elma suyu ver dedi karıştırıp veriyorum ama verdikten iki üç saat sonra turuncu şekilde kusuyor. İlk verdiğiniz şeyler nelerdi? Bu şekilde kusması normal mi?
Efenin_annesi Merveyavuzktm havuçtan renk öle ikisi fazla geliyor olabilir tek tek ver. Bizde elma havuç patates armut diye başladık bi de 100ccden fazla verme
Alya_sare Merveyavuzktm ben tatlı kasıgla basladım tadımlara 100cc fazla olur bence amac tattırmak doyurmak değil
Ofiser Merveyavuzktm bir du durumu doktoruma da danışın bence direk 100 cc çok gelmiş olabilir yavaşa yavaş artırarak devam edebilirsiniz belki
Merveyavuzktm Beybibeybi çiğ veriyorum cam rendelen geçirip suyunu sıkıyorum bugün 5. Gündü her defasında kusuyor
Merveyavuzktm Efenin_annesi 100 ccden fazla verdiğim zamanda öyle oluyor ama tek tek vermeyi deneyeyim birde teşekkür ederim :)
Sibel_ismet Efenin_annesi ben herseyi kaynatiyorum sonra cam rendering den geçiriyorum ama şimdilerde süzgeç kullanıyorum bazen biraz fazla veriyorum sanırım o zaman cikartiyo
Ofiser Merveyavuzktm hafif haşlayıp yada buharda pişirip verseniz daha iyi olur suyu direk şeker içerir çünkü posası ile birlikte verin ayrıca yanlış mı anladım bilmiyorum ama 100 cc mi havuç suyu + elma suyu verdiniz eğer öyle ise çok çok fazla bu miktar tadımlık olarak 1-2 çay kaşığı falan olmalı
Merveyavuzktm Ofiser açıkçası kafa karıştırmak istemem ama oğluma kan ilaçları alerji ve kabız yaptı doktorda kan ilacı yerine iki havuç ve bir yeşil elma aynı işlevi görür sıkıp suyunu o şekilde verebilirsiniz demişti bu nedenle veriyorum
Efenin_annesi Sibel_ismet ilk başlarda amaç doyurmak değil tatlara alıştırmak fazlasını çıkarması normal
Merveyavuzktm Sibel_ismet kaynattığımda sebze ve meyvenin suyu yerine içine çektiği suyu vermiş olurum diye düşünüyorum 😕
Merveyavuzktm Alya_sare bizimki kan damlası yerine kullanın dediği için tadım değil direkt verdim ben 💗
Merveyavuzktm Efenin_annesi yok ben havuç ve elmayı hangi aralıklarla vereceğim diye sormuştum Yani havucun suyu sıktım verdim elmayı bir saat sonra mo vereyim mesela🧐
Sibel_ismet Merveyavuzktm yani ilerde çorba yaparken de pisiriceksiniz sonuçta bence böyle düşünmeyin ama yine de siz bilirsiniz ☺
Gnnr Merveyavuzktm Çok enteresan ilk defa duydum. Meyvenin posası ile verilmesi doğru olan hem kabız olmaz hem de sadece vücuduna şeker almamış olur. Ek gıdaya yeni alışmaya çalışan bünyeye çok fazla gelmiştir verdiğiniz miktar.
Merveyavuzktm selenay_ suyunu veriyorum deyince arkadaş tadımlık yapmadığımı anladı ve ona göre yorum yaptı diye düşünüyorum 🙈