karnaval Doğum gibi düşün herkesin süreci çok farklı geçiyor.
Çok şükür benim çok rahat geçti. Narkozu hemen attım ameliyatin 3. Saatinde kalkmak istiyorum diye söyleniyordum. Her ihtimale karşı kaldırmadılar. Kalkınca desteksiz kalktım üzerimi giyindim tuvalet işlerimi hallettim. Öyle rahattım, ben ameliyat acısı vs yaşamadım dikişleri hissetmedim bile O derece güzel geçirdim. Araştırırken çok duyuyordum ameliyat değil sonra ki süreç sancılı diye doğruymuş. İnsan beyni çok tehlikeli, olursa olursan psikolojik destek çok iyi gelir. Ben obez beynimle çok savaştim. Özellikle ilk 1 ay sancılı açlık yok ama alışmışız ya ağzımızın boş durmamasına sürekli yeme isteği geliyor. İstesen de yiyemiyorsun ama insana öyle geliyor işte.
İlk 14 gün sıvı 14 gün püre dönemim oldu benim. İlk ayı atlattıktan sonra benim için herşey daha güzel gitti. Çoğu şeyi yemek, doyasıya olmasa bile tadına bakabilmek güzeldi. Hemsire kontrole geldiğinde acı esigimin yüksek olduğunu bu yüzden ameliyat sürecini rahat atlattığımı söyledi. Mantıken bakınca benim doğumum da çok şükür çok rahat konforlu diyebileceğim şekilde geçmişti.
Bazı insanlar beynini kontrol edemediği için sosyal medya üzerinden kötüleme yapıyor ama bu sürece girerken bazı şeyleri kabul ederek girdiğimizi biliyorduk.Bende çok video izledim ve konuştum olmuş kişilerle, çıkardığım sonuç herkesin farklı yaşadığıydi.
Misal kusmam vs olmadı ağrı sizi olmadı ilk 10 gün halsizlik oldu Onda da protein tozuna gec başladığım için yeterli besin alamadım. Bu yüzden oldu halsizliğim.
İyi araştır ama izlediğin konuştugun kişilerin etkisine girme, herşeyi topla bilgilen ama bil herkeste aynı olmadığını.
Korkma, bunu demek çok isterim. Arkanda çocuğun var O bu şu neler duydum en yakınlarimdan ama kimse ne çektiğimi ne çektiğimizi bilmediği için konuşmaları kolay oluyordu.
Ayağımda topallama başlamıştı ağrı başlamıştı artık kilodan çok çok yüksek değildi belki ama ultra haraketli kızıma yetişmek zor oluyordu artık. Bu ve başka etkenler ile 1.5 yil araştırma sonunda karar verdim 9. Gün ameliyat oldum. 1 ay annemin yanında kaldım ağır kaldırmak yasak olduğu için. Riske atmak istemedim kızımla tek, başka şehirde yaşıyorum normalde, 1. Ayımı atlattım doktor kontrolünden geçtim sorun görülmedi öyle geçtim kendi evime.
Aklıma geleni anlatmak istedim ekstra, senin için ne iyiyse O olsun. Korkma, seni korkutmalarins izin verme.