gnlztrk beş on dk aktif emmesi fena değil aslında, böyle böyle artar. Emzirme sonrasında sağım yapmaya devam edin mutlaka artacaktır. Süt arttıkça bebeğin memede kalma süresi de artabilir. Muhtemelen hızlı akan sütü emip bırakıyordur. Biberon kullanımı emzirmeyi genelde baltalıyor, daha az yorularak besleniyorlar biberonla ve biberonda sabit akış var anne memesinde ise sabit değil bazen hızlı bazen yavaş olabiliyor. Ön süt hızlı gelirken sonrası damla damla gibi.
Çevredekilerin söylemlerine canınızı sıkmayın bana da aynı şeyleri söylüyorlar herkesin deneyimi farklı bunu anlamak istemiyorlar, hangi birine anlatacaksınız. Kızım olmuş dört aylık her şeyin farkında hala emzir sürekli emzir diyorlar. Zorlamak çoğu zaman ters etki yapar, emdiği kadar emsin sonrasında sağın geçin. Emzirme sonrası sağım yapmak ikiz bebek emzirmek gibi etki eder demişti bana emzirme danışmanı.
Benim kızım üçüncü aya girerken emmeyi tamamen bıraktı ve bir buçuk ay sonra da kendiliğinden tekrar emmeye başladı, böyle bir ihtimal de söz konusu.