ElvisDemir-moms Allah aşkına anneler yemiyor yemiyor kendini yerden yere atıyo kaçıyo ekmek ve biberon mamasından başka bişey sokmuyor ağızına 20 aylık ya neden böyleyiz aşamıyoruz şu sorunu
Minikbirprenses ElvisDemir-moms 14 aylık yemiyor iftarda hep birlikte oturuyoruz masaya sürekli biseyler istiyor parmağıyla gösterip 🤦🏻♀️ne yemek yiyor ne yediriyor napcami şaşırdım
iremgl ElvisDemir-moms benim kızımda öyleydi önüne koydum kendi kendine yedi döktü saçtı hiç müdahale etmedim gitti geldi dolandı ufak tefek yemeye başladı şimdi kendisi yiyo
[silindi] ElvisDemir-moms benimki de 19 aylık. Dişleri çıkmaya başladığından beri yemek yemeye karşı ön yargılı olmaya başladı. Böyle bir şey yaşayan var mı onu da bilmiyorum. İştahsız bir bebek değil onu biliyorum ama sorun şu ki bilmediği ya da bir iki şeyi kodlamış onun dışında hiçbir şeye ağzını açmıyor. Ben de üzülüyorum her gün bunlar yenir mi çiğneme refleksleri nasıl gelişecek diye. Kahvaltıda yulaf lapası yer onu da shakerdan çektirir ona vuuuu diyor vuuu olmazsa ordan geçtiğini görmezse yemiyor. Yumurtayı anca o şekilde yedirebiliyorum şükür yine de. Sonra sadece tarhana yer. Akşama da tarhana yer. Tarhana tarhana tarhana artık sinirlerim bozulmaya başladı başka çorbaya ağzını açmaz dişini acıtmayacak şeyler yaparım yemez yemeye yemeye iyice o tatları bilmiyor ve hiç istemiycek gibi geliyor. Gerçekten yemeyen ya da seçen çocuk çok zor
didoece 1,5 yaş aynı durum. Oyun kitap telden fotolarını gösteriyorum babasıyla oyunlar boyama aktivite masası etkinlikleri vs herşey ama herşey yapıyoruz. Günde bir yumurta yesin bi çorba içsin diye😂😂😂😂 denemeye devam napalim
ElvisDemir-moms didoece bende öyle gel annem küçük demire bakalım diyorum yok yok. Ve yaşına girdiğinden beri böyle. Artık yoruldum ya gerçekten çorba asla içmez asla elimden asla bişey yemez
didoece ElvisDemir-moms valla Allah yardım etsin bize yemeyen çocuk çok zor. İnsanın hiç bisey yapası gelmiyor valla hayat enerjim bitti stresten.
ElvisDemir-moms iremgl bende öyle yapıyorum ama benimki bana tabağı getiriyo kaldır bunu diye kaldırmazsam yırtıyor kendini yemicem neden kaldırmıyosun diye
mysohn7 15 aylık bizde aynıyız önceden biraz yerdi yine ama şimdi hiç dün bütün günü 1 dilim elma ve 3 tane hurma yiyerek geçirdi şuan köpek ve azı dişlerini çıkarıyor belki ondandır diye ümit ediyorum
ElvisDemir-moms mysohn7 12.ayından beri bitmedi diz yüzünden yememesi ona yoruyordum ama çok uzun sürdü bu mesele 😔
ElvisDemir-moms [silindi] yemin ederim benimle aynısınız halime sevindim tek olmadığım için ama çocuklarımız böyle diye üzgünüm. Benim oğlumda sabahları bebe bisküvisi yumurta eziyorum sütle onu yer dediğiniz gibi yaptığımı görmesi lazım yoksa başka bişey sanıp ağzını açmaz ve ekmek kemirir başkada bişey yemez çorba hiç yemez ve 12.ayına kadar ne bulsa yiyen bir çocuktu anlam veremiyorum
ElvisDemir-moms didoece bende öyle sürekli sinirleniyorum mesela dün 4-5 çeşit bişey yaptım ona yeedikce yeni bişey yaptım belki onu yemez bunu yer diye ama yok
[silindi] ElvisDemir-moms inanın öyle daha öncesinde yaptığım her tarifi silip süpürüyordu aklı ermeye başlayınca mı oldu anlamadım bugün doktorumuzla görüştüm dişleriyle alakası olmadığını yemek seçtiğini söyledi. Artık yediği şeylerin içeriğini güçlendirin zorlamayın kreş döneminde düzeliyor çocuklar genel olarak dedi 🤷🏼♀️ inşallah düzelirler çünkü çok üzücü 3-4 çeşit şey var onlar dışında ağzını açmıyor hayır yemek seçsin yine de belki bir şans verse yaptığımı sevecek ama açmıyor 🥹
didoece ElvisDemir-moms valla ben artık dediğim gibi biraz oyun biraz kendi videoları biraz dışarısı kitap falan derken hergün yeni bir şey türetiyorum valla yaratıcılığım tavan yaptı. 😂😂😂 daha kolay yedirebildiğim şeylerinde kalorisini yüksek porsiyonu ufak tutup en azından bol vitamin mineral alsın diye bakıyorum mesela haşlanmıi yumurta zeytin yağı kuruyemiş yoğurt karıştırıyorum. Yoksa asla yemez yumurta hiç bir formda nadiren krep yer gibi gibi. Çorbaları bol kıymalı ve ilik sulu yapıyorum. Eline sağlıklı ekmek veriyorum kemirsin diye. Ne yese kar 😅
mysohn7 ElvisDemir-moms hepsini arka arkaya çıkarıyorlar o yüzden uzun sürüyor azılar patladı bizim alt üst çıkıyor şimdi de üst köpekler ucundan patlamış onlar çıkıyor
betuldenz ElvisDemir-moms aynı durumdayız 20 aylık oglum gece mamaya kalkıyor gün ıcınde çorba vs yıyor katı seylerı yemıyor gece mamaya kalkıyor mu bebegımız
goldengate ElvisDemir-moms 20 aylik yalandan yiyor gibi yapiyor daha az once sandalyesinden kaldirdim onune kek mandalina koymustum,mandalinadan iki dilim yemis keki de minciklamis. Ondan arta kalanlari cope atmaktan utaniyorum artik. Kac cocuk doyar o yemeklerle. Gunde kac kez ustunu degistirdgimde cabasi! Kiyafetleri yikanmaktan eskidi