dstnfrt
Bizde aynı anda oluyoruz aradaki fark ben ilaç alıyorum bu eşşek kesinlikle reddediyor. 2 yaşında hiç bir şekilde ilaç veremiyorum hastaneye gittim (veteriner hekimim her türlü hayvana zorla da bi şekilde ilaç verebiliyorum) kendiminkine versem bile ya geri püskürtüyor, gırtlağına versem kendini kusturuyor ne yediyse çıkıyor. Ağladıkça daha çok Boğazlar tahriş oluyor. Sütüne koysam süt içmeyi kesiyor. Hastalanınca zaten iştahtan oluyorlar, üstüne sütte kesilince ve yediğini kusunca aile yıpranıyor. Doktorlara yalvardım nolur iğne Niğde yapın damardan alsın vs yok. En fazla kortizon yaptı onlar da haklı ilaca çok inmek istemiyorlar.
1- bol bol sıvı beslensin (iştah hafif olmayabilir güzel sevdiği yemeklerden yesin)
Haşlama yapın mis gibi etli soğanlı sarımsaklı maydanozlu, ilikli çorba yapın, taze meyve suyu sıkın portakal elma mandalina.
Bazen hastalık tat duyusunu köreltir sevdiği şeyi bile tadını alamaz veya ağzının tadı bozulur yemek istemez, süt verin.
2- Buhar buhar buhar. Nebulizatörün olsun.
Klinikten bol bol serum fizyolojik alıp buharını tutuyorum, buhar verdiğinizde dik oturuyor olsun yatarak vermeyin. Boğazı nemlenir tahriş olmaz, balgam sökmesine yardımcı olur, sizde sırtına vurursanız balgamı mideye atmasında yardımcı olur.
Doktorunuzla konuşun size durumuna göre inhale ilaç verir artık ventolin mi cortair mi yazar (cortairi ve ventolini asla ama asla doktorunuza danışmadan kullanmayın) bebeğiniz küçük ve ciğerlerinin durumunu doktor bilir gerek görürse yazar ona göre dozlar. Hafif görmüştür yazmayadabilir.
3 ekstra - ateş olursa carpol kullanın antibiyotiğe hemen sarılmayın (doktor yazdıysa dediği gibi kullanın tabi) ben zaten doktorun yazdıklarını kullanamadım ittire kaktıra yendik hep hastalıkları. İnat çünkü artık carpol bile içmiyor. Ateş olunca eczaneden fitil aldım onu geri çıkartamıyor işte 👌 üstüne serin suyla el yüz baş yıkama veya duş. Tamam.
4 ekstra - burun tıkalıysa veya sümük vs akıyorsa dikkatli şekilde burun banyosu yapın. Başı dik veya geriye doğru tutmayın, öne doğru ve eğik olsun. Serum fizyolojik birinden girip diğerinden rahat çıkar, aspire etmesin. Eliniz korkarsa bu işlemi yapmaya korkarsanız o zaman yapmayın. Tuzlu su spreylerinden sıkıp burnu nemlendirip aparatlarla sümüklerini çekin. Burnu bol bol temizleyin yani.
Ateşlenmiyorsa ve burnu normalse sadece
⭐️ sıvı ağırlıklı beslenme ve buhar. ⭐️