mity Herkese merhaba bebeğim neredeyse 8 aylık olacak. 5. ayına kadar geceleri anne yanı yatağında yatıyordu bende yanına kendi yatağıma uzanıyordum bazen elini tutarak bazen pış pış bazende hiçbir şey yapmadan uyuyordu gündüzleri ise kolik bi bebek olduğu için sallanmaya alışmıştı. ama 5. Ayında sallanmak istemedi artık gündüzleri de yatağında uyumak istedi. Bu arada akşamları yatağında uyuması için atak dönemleri vs çok mücadele verdim düzen bozulmasın yatağını unutmasın diye. üzmeden ağlatmadan orada uyumasa bile denerdim ya da uyuyunca tam dalmadan yatırırdım. Ama 6. Ay atağı bizi çok zorladı birden yanımda yatmak ister oldu bi şekilde tekrar alıştı yatağına ama eski düzene dönemedik bende zorlamadım açıkçası şimdi ise 8 ay atağı yaşıyoruz yapışığız resmen. Sürekli yanımda uyumak istiyor yatağına yatırır yatırmaz ağlıyor gündüzleri de yanına uzanırsam sarılırsam hemen uyuyor yatağında uyumak istemiyor. Uğraşırsam bir şekilde yatağına tekrar alıştırabilirim aslında ama bebeğimi bu konuda üzmek istemiyorum kıyamıyorum. evet zor bu arada o yanında uyuyunca ben rahat hareket edemiyorum tam dinlemiyorum ama sonuç olarak kendini en güvendiği ve konforlu hissettiği yerde uyumak istiyor ne kadar sürecek ki zaten bu durum diye düşünüyorum sizce hata mı ediyorum
organikirmik mity hayır, bence gayet doğru düşünüyorsunuz. Hiçbirimiz anamızla yatmıyoruz bir yerde zaten öğrenecek kendi başına yatmayı. Her bebeğin ihtiyacı farklı, sizinkinin ihtiyacı sizseniz doğrusu odur
Bebegimm1 mity arkadasda demiş bir yerden sonra sizle yatmıyorlar ben nerdeyse 4 yaşına kadar yanımda yatırdım sonra kendi odasına geçti hiç bir şey olmuyor bazen bazı şeyleri çok abartıyorlar annelik hissinize göre hareket edin ben ikinci cocugumuda erkenden ayırmicam şuan 15 aylk benmki aynı yatakda uyuyor bazen beşiğinde uyuyor siz bildiğiniz gibi yapın hiç birimiz şuan ailemizle uyumuyoruz herkes büyüyor böyle kalmıyor o yuzden zamanımız varken istediğinizi yapın büyüdüklerinde zaten yapamıyoruz
KendiEvimdeDeplasmandayim Benimde yanımda yatıyor bebeğim bende yanımda onunla yatmayı seviyorum ama akşam 8de uyuyor. Uyutup kalkıyorum sürekli uyanıp yanına çağırıyor ağlıyor. Yatmazsam uyumuyor tekrar yatıyorum birazdan yine uyanıp ağlıyor. Akşam bi arkadaşımı çağırayım diyemiyorum ya da kendime zaman ayıramıyorum beni çok bunaltıyo bu durum.