Minnoss_hatun_ Hanımlar merhaba kusura bakmayın bu saatte yazıyorum ama bilgisi olan varsa yazabilir mi ben 1.5 ay önce spiral taktırdım adet olmadan taktırdım 6 ay önce doğum yaptım oruç tutuyorum ama bazı günler mesela çay kaşığı kadar kan geliyor ve bitiyor yani hiç daha adet olmadım ne yapsam şaşırdım devamı gelse neyse ama böyle olunca ne yapacağımı da bilemedim yardımcı olur musunuz özür sayılır mı sayılmaz mı
dygskerem Minnoss_hatun_ bunu bende merak ediyorum bendede cilt altı implant var bugün 10 gün oldu on gün üstü özüre giriyor diye biliyorum ama bilen varsa beni aydınlatır mısınız lütfen oruca başlamak istiyorum
herseyimcocuk Minnoss_hatun_ 10 gün sonrasında özür olur oruç tutulur, eğer abdest aldı kanama olduysa o vakit için abdestli olur, diğer ezan okununca yeni abdest alınıp namaz kılınır, 10 günün sonunda gusül abdesti, sonraki günler normal namaz abdesti
herseyimcocuk Minnoss_hatun_ alo Fetva hattına sorabilirsiniz , sorularla İslamiyet sayfasına da bakabilirsiniz
Lazziya23 dygskerem ben başladım kürtajdan sonra adet oldum 10. Gün geçti 11. Gün başladım lekelenme oluyordu sadece
dygskerem Lazziya23 ben adet oldum ama implanttan dolayı uzun sürüyor 10 gün oldu yani tutabilir miyim artık
Minnoss_hatun_ herseyimcocuk işte 10 günlük mesele değil 6 aylık kızım bar ben daha hiç adet olmazsam heralde spiralden sonra ara kanamam oluyor ama bu engel mi değil mi bilmiyorum çok can sıkıcı keşke direk gelse daha iyi
Minnoss_hatun_ herseyimcocuk hayır mesela bugün oldu 3 gün önce oldu görüyorum geri gidiyor herkes aslında adet olacaksın ama süt kesiyor diyor bilmiyorum
herseyimcocuk Minnoss_hatun_ biraz karışık bi konu yazdığım yerlere de danışabilirsiniz, ama ramazan ayında lekelenme hangi gün başladıysa o günden 10 gün sayılır ve adetten sayılır diye düşünüyorum
elfrana_03 Minnoss_hatun_ merhaba ben de merak ettim bakmıştım geçen ve şöyle diyrodu iki adet arasında kanama olunca 14 günden fazla ara varsa adet sayilir oruç tutulmaz ama lekelenme le adet arası 14 günden az ise oruç tutulur diyordu..yani adet uzerinden ne kadar geçti lekelenme olduğu önemli benimki de 18 günden sonra az az oldum 3_4 gün oruç tutmadım.
Minnoss_hatun_ elfrana_03 Yani Bencede tutulmalı az bişey geliyor sonra gün boyu gelmiyor gelse neyse diyince ama bunun için yiyiorum sadece
elfrana_03 Minnoss_hatun_ evet yine de diyanet sayfasına bakarsan detaylı anlatıyor.rengi ve yoğunluğu da önemli akıntı şeklinde olursa adet değilmiş mesela
gulsimacansu58 Benim adetim 10 günü geçti bugün 11.günü ve oruçluyum 10 gün üstü özürlü oluyormuş tutuluyormuş