hayat38 O1Anne Suızan yapmayı bılıpte kuran da adet donemınde oruc tutmakla ılgılı bırsey gecmedıgı ıcın oruc tutulur gıbı konusan sızsınız Isınıze gelınce herseyı bılıyorsunuz ısınıze gelmeyınce bılmıyor gıbı davranıyorsnz
O1Anne hayat38 suizanın günah olduğu kesin ama bahsedilen konu hakkında iki ayrı fikir var sizin gibiler ateisti Müslüman da yapamaz dinden daha beter soğutur yazık gerçekten
hayat38 O1Anne ıkı ayrı fıkır nedır Allahu teala peygamberı ne dedıyse odur toplumdan ve dınden uzak olan sızsınız kı boyle sacma sapan sorular surıyorsunuz atesıstıde musluman yapacak ben degılım Hıdayet allahtandır
denizz42 O1Anne abdest bile geçmiyor nasıl oruç tutulsun adetliyken herşey yasak . Şu kuranda yazmıyor laflarınıda bi bırakın artık ya baksak kuran okumamışsınızdır bile . O bunu demiş bunu demiş diye yaşamayın hayatınızı birazda mantık
denizz42 O1Anne şimdi ben sizi anlamadım siz adetliykende bütün dinin farzlarını her koşulda yerine mi getirmek istiyorsunuz yani ?
O1Anne denizz42 doğru konumuz tam olarak bu bende adetin ibadete engel olup olmadığı konusunda şüpheliyim çünkü kuranda ibadete engel diye bir şey yazmıyor sadece bazı hadislerde geçiyor bunlar da sahih mi oda meçhul
denizz42 O1Anne adet hali klasik fıkıhta büyük hades olarak kabul edilir. Yani gusül gerektiren bir durumdur. Gusül olmadan namaz kılınmaz bu durumda oruçta tutulmaz. Aslında bu konu islamda zorlukta kolaylık esastır. Yani zorlaştırmayın kolaylaştırın. Ağrımız oluyor . Duygusal dalgalanmalar yaşıyoruz. Yani aslında çok güzel kadını düşünen kolaylaştıran birşey oluyor. Allah seni bu durumdan zorunlu tutmuyor. Bunların kazasını istemiyor
Huma_kus34 O1Anne mezhep ımamımız ya hani ? Herşry kuranda acık beyan şekılde yazmaz peygamber efendimizin zamanında Hazreti Şevvaldiğimiz de aynı bizim gibi hareket ettiğine göre Allahın Resulü yanlış yapmaz eee yanı bu konular uydurmaca şeyler değil
glnrk O1Anne Zaten Kur’an-ı kerimde her şeyin karşılığını bulamazsınız ki. O yüzden hadisler, tercümeler, fetvalar var. Kuran da yazmıyor diye yok sayılamaz. Bu devirde her şeyi bulanıklaştırmaya çalışıyorlar aman dikkat
hunilimomy Canımız Annemiz gönderinizin tartışmaya sebebiyet vermesi nedeniyle kilitlenmiştir. Iyi forumlar 🌺