Miracam Kızlar merhaba kızım 11 ay 3 günlük. Çıkardığı sesler bilinçli söylediği şey acıkınca mem diyor. mm,emm mam,bababa,dede,işte çığlık atmasıda var. Normal değil mi? Yani bilinçli baba anne demesini beklemek mi gerekir yoksa?
gulefsan1 Miracam bence normal benim oğlumda meme, al ve dede diyo. Mesela dede uzakta görmedi bile yani doğru düzgün sabah kalkıyor akşam yatana kadar dede😂
Miracam ezgiii12490 Peki bunu bilinçli mi yapması gerekiyor acaba baba ve dedeyi bilinçli söylediğini sanmıyorum örneğin
ezgiii12490 Miracam bilinçli yapması lazım ama daha 11 aylık mesela kızım 1 yaşında mama meme diyodu bilinçli baba dede yoktu daha bilinçli olarak
Miracam alpaslanmom_ Anladım teşekkür ederim.Komutlarınız nasıl, benimki bay bay,alkış yapıyor. Oyuncaklarla oynaması da iyi beraber oynayınca daha çok oynuyor örneğin. Bunları anlatıyorum ki belki doktora sormuşsunuz da bana da evet yeterli dersiniz diye anlatıyorum yakın zamanda gitmedim de 🥹
Miracam beybitolat Komutlarda iyi dimi anlayabildiğini bilirsiniz. İlk kızım videosuna bakıyorum dolilili diye ritim bulmış kendine taramalı tüfek gibi susmuyor gerçi hala öyle😂 Bu kızım pek konuşmayı sevmiyor gibi
alpaslanmom_ Miracam bay bay alkış gel gel çak yapıyor, topun nerde derim topuna bakar topu bana ver derim elime koyar topu yere fırlatır attiiii der montumuzu giyeriz hadi der böyle basit komutları algılıyor
beybitolat Miracam evet anlıyor komut alıyor. Baba dede mama namnam falan diyor ama bilinçli kelime dediğim gibi yok. Mesela televizyon deyince tekevziyona bakıyor su içermisin dediğimde biberonuna yöneliyor vey ağzında emzik varsa atıyor. Ekmek istermisin dediğimde ekmeği elliyor falan
Miracam beybitolat İyi maşallah. Her bebeğin farklı gelişimi işte. Biz anneler herşeyi kontrol altında tutmak istediğimizden basamak basamak düşünüp tartıyoruz🤷♀️
mhtpdrmz Miracam benim kızımda 14 aylık. Yaşına girdiğinde doktor kaç kelimesi var diye sormuştu 7-8 kelimesi vardı söylemiştim bunlar bunlar diye bilinçli mi söylüyo peki mesela anne dediğinde sana mı anne diyo vs tarzında bilinçli söyleyip söylemediğini sormuştu
beginnerrmomm Miracam her seyi bir kere öğrenip susuyor benimki canı isterse söylüyor ama net bir şekilde anne diyor her gün tek söylediği şeyde bu