defnekusum_ 6 aylık bebeğimde doktor farketti geçen gün kontrolde dönmüyor diye söylemiştim harbiden kuyruk sokumunda bildiğiniz delik var neden oluşur zararı var mıdır doktor takip etmeli mi sizce
aselkussum defnekusum_ takip edilmeli canım çoğu zaman zararsız çıkıyo ama USG için geç kalınmış doktor yönlendirmedi mi acaba
orkide2 defnekusum_ valla ben 25 yaşımdayım bende de var kuyruk sokumumda 3 4 tane delik bildiğiniz bi sıkıntı olmamış bende görmedim birşeysini
canbartuuu defnekusum_ oğlumdada vardı kalça ultrasonu çekileceği zaman doktor farkedip onada baktı bir sorun olmadı ama neden anestezili istedi onu anlamadım başka doktora mı gitseniz? Doğuştan oluyor bu ilk kontrollerde nasıl farketmediler 🤦🏻♀️
surprizbebe defnekusum_ benim kızımda da var fakat doğduğunda 1 hafta küvözde kaldı zaten orada doktorlar beni bilgilendirmişti. Muayenesini yapıp ultrasonla bakmışlar. Ne kadar derine gittiği önemliymiş çünkü. Bizimki yüzeysel olduğundan sorun yok dediler ama 16 aylık hala duruyor.
mugey Benim de ikizlerimde var ilk ay içşnde ulttasonla bakılmıştı. Eğer omurilikle bağlantısı yoksa sorun olmuyor
Faize55_taner mugey benim oğlumun yüzeysel ama kızımın kinde ilerleme varmış içeri doğru 4 yaşına kadar her sene emare çekilçek beyin cerrahisi takip ediyor
hilalll2 defnekusum_ doğumdan sonra ilk muayenede bakılması gerekiyor ultrason çekilmesi gerekiyordu bizde öyle olmuştu bi sıkıntı çıkmadı çoğu zaman zararsızmış zaten
gizematadeniz orkide2 oglumdakini doktor fark edince kendimde de olduğunu anladigim yapı 😂😂😂 30 yasinda öğrendim valla bende de varmis. Oglumda da var benden gecmis 😂
defnekusum_ canbartuuu sürekli hareket edeceği için anestezi vermem lazım dedi bebeğimin dönmeye eğilimi var kas kuvveti de iyi çektirmek istemedim
defnekusum_ canbartuuu Eşim askeri personel maalesef doğumu tayin zamanına geldi ve sürekli doktor değişmek zorunda kaldık ki maalesef hiçbiri de fark etmedi
canbartuuu defnekusum_ çok geçmiş olsun ultrason çekilebilir, en olmadı biraz büyüyünce götürüp gösterebilirsiniz
yrnn01 defnekusum_ bizde doğduğunda fark ettik ultrason çekildi bir sorun çıkmadı sonra bir yine çektirdik bir sıkıntı yok denildi suan 8.5 aylık MR istenildi bende anestezi ile verecekleri için istemiyorum. Ama içim de rahat etmiyor bir yandan da
mugey yrnn01 ilk haftalarda fark ettiğimiz için sadece ultrasonla bakıldı. Şu an 18 aylıklar ilk zamana göre derinlikleri azaldı
yrnn01 defnekusum_ anladım bende korkuyorum anesteziden amaa bakalım artık inşallah iyi şeyler olur. Otururken beli tam dik değil beni de o korkutuyor acaba onun orayla ilgisi var mıdır diye
Aloneeee Kızımda da var ancak doğduğu zaman farkettik biz o zaman ultrason ile bakılmıştı sorun çıkmadı bizde. Açıklığı ve sıvı akıp akmaması önemli bildiğim kadarıyla
ceydact Benim oğlumda da vardı 5. Gün kontrolünde fark edildi ultrasonla baktılar devamı yok dediler temiz çıktı sonucu, 10 aylık civarlarında da tamamen kapandı hiç bir şey yok şimdi
yrnn01 ceydact ultrasın güvenilir midir sizce bizde onu çektirdik suan 8.5 aylık MR ds önerdiler ama korkuyoruz
ceydact yrnn01 vallahi ne desem bilemedim ultrason sonucu temiz çıkmıştı biz de başka bir şey demediler