mbabygirlm Kızlar ya sahuru yaptım su içtim falan lavaboya gittim pembe leke geldi 7 günüm oldu bugün. Niyet etsem mi yoksa yarın tekrar mı abdest almalıyım
kahvelikek mbabygirlm Normalde bitiş gününüzse ve abdest aldıysanız artık özür olarak kabul edilir ve oruç tutulabilir bütün kaynaklar da böyle yazar lakin eğer adet başlangıcıysa tutmayın Allah kabul etsin 🤲🏻
3kedili2bebekli mbabygirlm ezandan önce geldiyse yarın tekrar abdest alın oruca devam edebilirsiniz ezandan sonra geldiyse oruç tutamiyorsunuz
zarifhanim mbabygirlm Özür olup oruca devam etmeniz için 10 - 15 günü doldurmanız gerek. İmsaktan sonra lekeyi gördüyseniz hala regl sayılırsınız oruç tutmayın derim.
seyma0661 mbabygirlm son arkadaşın da dediği gibi 10 güne kadar adet sayılıyor yani leke geldiği için ne yazıkki tekrar gusül alıp yarın niyet etmelisiniz
mbabygirlm kahvelikek 10 güne tamamlamak gerekmiyor mu. 10 gün sonra leke geliyorsa özür sayılıyor diye biliyorum
SevimliHayaletCasper kahvelikek hayır. Sahih hadis buhari’de Hz. Aişe’ye sorarlardı. Aişe de “beyaz akıntıyı görmeden oruç tutmayın” derdi. Hadis no: 326 Ayrıca; özür hanefi mezhebine göre 10, şafii mezhebine göre 15 gündür.