catperson Çok keyifli bir dönem olsun, bebişiniz iştahlı olsun, avokadolara, kerevizlere, kalem pirzolalara bayılsın diye iyi bir dilekle açayım postu öncelikle 😄
Uzun olacak, here we go.
Silikon tabaklar oioi, bumkins. (Zerre koku yok. Bulaşık bekletmiyoruz, haftada bir karbonatla yıkıyoruz)
Silikon vakumlu, melamin tabaklar, kaşıklar, suluklar: munchkin.
Bebe öğünleri için teflon olmayan mini tencereler (bir tane Demir döküm olsun, demir dökümde pişen yemeklere az da olsa demir geçiyor ekstra 😄) yoğurt makinesi (hayat kurtarır)
Mama sandalyesi altına mamatut veya yıkanabilir örtüler şart. Mama önlüğü tercihiniz nasıl oldu bilmiyorum ama giyilebilir alın mutlaka, kıyafetleri kurtarır ☺️
Ek gıda kısmına gelince, ben yoğurt ile başladım, ardından mevsim sebzeleri (sırayla kabak, patates, havuç, balkabağı sonra gerisi geldi) yumurta ve meyveler şeklinde ilerledim. Sonra kıyma, tavuk -hindi, pirzola, baklagiller şeklinde de ilerledim. Fanatik blw savunucusuyum şiddetle tavsiye ederim. Bebeğim 15 aylık oldu, bu güne kadar 150den fazla farklı gıda tattı. Ara sıra yumurtaya burun kıvırmak dışında asla yemek seçmiyor (yazar burda çıkçık diyerek dağlara taşlara vuruyor 😂🧿)
3 gün kuralı alerji potansiyeli yüksek gıdalar dışında uygulamadım. Zaten artık bilim dünyası tarafından outdated görünüyor. İnek sütü, gluten içeren gıdalar, balıklar ve deniz ürünleri, fıstık vs kuruyemişlerde mutlaka uygulayın, %90 küsürü su olan kabakta uygulamaya gerek yok. Bebeğinizin damak tadı 1 yaşına kadar oturmuş oluyor dolayısıyla ne kadar farklı gıda tadarsa yemek seçme ihtimali de o kadar azalıyor. Ay çok konuştum. (Uyarmıştım hehe.)