beyzana04 2 aylık bebeğim uyurken sıçramaları oluyor evet ama bugün uyanıkken sanki düşüyor gibi hissi olup 3 4 defa sıçrama kasılma gibi bi durum oldu gözlerde yukarı çıktı gibi bu durum olan oldu mu normal mi acaba
mavili_kelebek beyzana04 normal bir durum. Kundak yapmanı öneririm sıçradıkça kendini uyandırmaz en azından uzun uykuları olur.
gg3848 beyzana04 kollarıyla irkilme yaşaması normal ama gözleri geriye gitti demişsiniz o normal gelmedi bana bir daha yaşarsanız video çekip doktorunuza gösterin
iremm58 beyzana04 gözlerin yukarı olması Moro refkleksi gibi durmuyor ama terkarlarsa uzun sürerse video alıp doktora gösterin içiniz rahat eder
tamamdanolmuss beyzana04 gözlerinin yukarı kayması normal değil eğer bir daha olursa bence bir doktora götürün ve video çekmeye çalışın
asyaminhell Gözünü korkutmak gibi olmasın ama benim bebeğimdede aynı durum vardı kundak tutmadı irkilip uyandırıyordu kendisini ve 4 ay sürdü bu durum şuan 6 aylık mora refleksi bitince rahata erdik resmen
duygumetehan beyzana04 beyzana04 benim bebeğimde çok sıçrıyordu yarım kundak iyi gelmişti. 3. Aya kadarda uykusunda göz devirmeleri oluyordu sık sık. Doktorların hepsi normal demişti. çok şükür 5. Aydan sonraydı sanırım hepsi geçti. Uyanıkken oluyormu diye soruyordu hep doktorlar bana siz bence bi doktorunuza söyleyin gidene kadarda takip edin kaç defa oluyor nekadar sürüyor bunlarada dikkat edin
suheyla92 beyzana04 ayaklar gevşek kollar siki kundakla uyutmayı deneyin ama gözler yukari derken kayma gibiyse pek normal olduğunu sanmiyorum
asyaminhell beyzana04 Evet oluyordu arada ama daha çok böyle uykuya geçiş aşaması olur ya mayıştığında ozamanlar oluyordu .4 ay yüz üstü yattı sırtüstündeyken irkilip kendini uyandırıyor ağlıyordu irkilmesi geçince 2 aydır sırtüstü yatmaya başladı çok şükür
Eylulzeynep8 beyzana04 inşallah dediğiniz gibi refleksdir ama kolllari açılıp tekrar kapanıyor gibiyse video çekip nörolojiye gidin mutlaka
mavili_kelebek Gul-42 olabilir her bebek farklı benim kızımda kundakladıgımda rahat ediyordu. Uzun uzun uyuyordu yoksa elleriyle kendini uyandırıyordu sürekli
Gul-42 mavili_kelebek anladım yanı ben karsıydım mesela oyle baglamaya ne kundak yaptım nede yuzunu orttum rahat rahat uyusun dıye uyandırsa bıle buna alısmasını bekledım
mavili_kelebek Gul-42 öyle bir bağlama gibi değil ince müslin örtüyle hafif sarıyordum. Yeterli geliyordu eski kundaklamalar gibi yapmıyordum. Tercih meselesi ama ilk aylar yapılabilir bir sakıncası yok. O süreç geçtikten sonra zaten refleks bitince kundak dönemi de bitiyor.