yaraliceylanim İlk defa ramazanda misafirim var 🌺🌺🌺 Çok heyecanlıyım.🥺 Neler hazırlayabilirim çokta aşırıya kaçmak istemem ama değişik güzel şeyler yapmak isterim 🙏🥰🥰
alpmila yaraliceylanim mercimek çorbası Pirinç pilavı Kürdan kebabı(islim kebabı) veya karnıyarık Kabak tarator Sarma veya börek Tatlı olarak gelin pastası olabilir
babysuzkesen yaraliceylanim benim misafir menüm genelde standarttır. Mercimek çorbası Tavuk sote, et sote, fırında püreli köfte ana yemek olarak genellikle bunları yaparım yanına pirinç pilavı mevsim salatası eşlikçi olarakta börek tarator sarma dolma bunları yaparım çoğunlukla
mavili_kelebek yaraliceylanim Tarhana çorbası Pilav Patatesli tavuk Sarma Mor lahana turşusu Havuç tarator Mevsim Salata Şekerpare 15 kişilik bir menü ilk gelen misafirlerime böyle belirledim yeterlidir heralde
sengul34 yaraliceylanim Mercimek PtTws püreli üzerine et sotr veya tavuk sote Ben ayireyetten mantar koyuyorum uzerunrde kasar koyup firinliuor harika oluyor pilav salataa birtsnede yogurltu meze
prensvemom Süzme Mercimek, Fırında tavuk, pirinç pilavı, seçeceğiniz bir baklagil yemeği, salata ve meze çeşitleri yapabilirsiniz, şahsen ben böyle düşündüm bilmiyorum çok mu kolaya kaçıyor ama bebişle bu kadar anca 🫠
yaraliceylanim prensvemom yok aslında çok güzel ama mercimek risk herkes sevmez birde pirinç ben tam tutturamiuorum her zaman teşekkür ediyorum menu icin ama aklimda🌺
yaraliceylanim alpmila ayy islim kebabı cok hoş olabilir teşekkür ediyorum ben yayla çorbasını güzel yapıyorum onu düşünüyorum yanına gider mi sizce bu arafa teşekkür ediyorum menu için 🌺
psikoanne Mercimek çorbası Pirinç pilavı Patlıcan kebabı (aşırı kolay misafir gelince bir gün önceden hazırlayıp dolaba atıyorum gelecekleri gün pişiriyorum) Salata , havuç tarator Tavuk sote Etimek tatlısı (tatlıyı da bir gün önceden hallederseniz iyi oluyor )
yaraliceylanim psikoanne haklısınız tatlıyı yarın yaparım ama etimek bilmiyorum . Patlıcan kebabı dediğiniz islim kebabı mi ? Birde neden herkes merco yazmış ya ben yayla güzel yapıyorum 😅😅 menu için teşekkür ederim🌺
yaraliceylanim babysuzkesen sarma benimde aklıma geldi ama cocukla biraz sıkıntı ya eger vaktim pkursa yapabilirim meze gibi . Pilavı tutturamiyorum ya bide misafire olunca hiç olası gelmez 🥺 menü için teşekkür ederim 🌺
yaraliceylanim mavili_kelebek xok teşekkür ediyorum ama 4 kişiyiz sadece 🥰 menu için teşekkür ederim 🌺 mor lahana turşusunu bir günde hazır edebilir miyim
yaraliceylanim sengul34 aa şey güveç labi vsr bende tek kişilik alta patates pure üste tavuk sote kadar fırın güzel olur ya tam tek kişilik menu birde teşekkür ediyorum çok güzel.mwnuler çıktı 🌺
alpmila yaraliceylanim Ya şöyle ben pirinç pilavı olduğu için Yayla Çorbası tercih etmiyorum ama bence ya Nedir ya yoğurtlu çorba çok güzel oluyor çünkü
psikoanne yaraliceylanim pirinç pilavı yapacaksanız yayla olmaz gibi ama yayla yapıp bulgur pilavı da olur , Etimek tatlısı kolay ve lezzetli nefis yemeklerde var tarifi , patlıcan kebabı da tepsi kebabı gibi görsel ekleyeyim çok basit
psikoanne yaraliceylanim Ben fırın tepsisinde yapıyorum , etin içine sadece tuz ve karabiber koyuyorsunuz (bazen bayat ekmek içini ıslatıp koyuyorum o da bereketlendiriyor) Misafir olunca ekstra küçük bir tepsi de domates soğan biberleri büyükçe doğrayıp üzerine az tuz kırmızı biber yağ döküp pişiririm
surprizbebe yaraliceylanim pirinç pilavı yapacaksanız yayla çorbasında da pirinç var ya ondan ikisi bir arada uygun olmayabilir. Cennet çorbası var o da çok güzel. Tandır çorbası olabilir etli un çorbası gibi düşünün kabaca.
mavili_kelebek yaraliceylanim evet ben bugün yapıp yarın yiyoruz dolapta tutuyoruz. Çok güzel ve kolay oluyor. İnce ince doğra tuzla biraz ovala üzerine limon sirke koy biraz beklet sönüyor iyice sonra şişelere koy dolaba koy 1-2 ay bu şekilde duruyor. Ama herkes çok seviyor çabuk bitiyor.
yaraliceylanim alpmila mercimek de güzel yaparım ama bazen birseyler ters gidiyor bende qimdi heyecan yaptım birde yayla da risk yok ama onu her koşulda güzel yapıyorum kendime nazar degdirdim şuan şu dakika 😅😅 pilavı da tutturma garantim yok😅😅
sengul34 yaraliceylanim ne demek yani ben bu tarz tek kişilik yemekleri daha çok memnun kalıyorum çünkü hem geriye bir yemek kalmıyor hem de doyurucu oluyor acaba yeter mi yetmez mi derdi de olmuyor güzel oluyor yani acaba ne yaptınız menümizde
alpmila yaraliceylanim Yok yok telaş yapma İnşallah güzel olur her şey misafir gelince İnsanın eli ayağına dolanıyor sizi çok iyi anlıyorum
yaraliceylanim alpmila 3 yıldır evliyim ilk defa bir ramazanda misafirim vqr onun ekstra heyecanı vsr 🥰🤲Amin jnsallah herseyi yetistiririm
metekaanmom yaraliceylanim yayla çorbası Et sote yada tavuk sote yazabilrisniz Pirinç pilavı yapamıyorsaniz bulgur pilavı Sebze yemeği olsun derseniz yanına bir karnıyarık yapabilirsiniz her sebzeyi herkes yemediği için kıyma katın diye soyluyorum Salata olarak da havuç tarator,Haydari,yemeği dengeler etin ağırlığı olacağı için yoğurt hafifletir Tatlı olarak akşamdan yaparsaniz Kıbrıs tatlisi güzel olur bence
yaraliceylanim metekaanmom çok teşekkür menu için 🌺 evet yayla çorbası net zaten yanına guvecte patates püresi tavuk sote yaptım yarın gelecek misafirim ama şimdiden biseyler hazır olsun cocukla zaten zor yarın da temizlik yaparım diye düşündüm hem oruç hem cocuk bu kadar oluyo
Nsrn1 yaraliceylanim ben Kahramanmaraşlıyım ve burda yaşıyorum. Ramazanda iftara misafir varsa çoğunlukla lahmacun yaptırılır bizim evde. Biz içini hazırlayıp fırına veriyoruz onlar yapıp gönderiyor. Yanına da çorba salata ayran okey 😄 bir de iyi bir tatlıcıdan tatlı alınır bitti gitti 😄
yaraliceylanim Nsrn1 😅bizde konyaliyiz ama etliekmekten sıkıldık yani normal ev yemeği istedik heo beraber başka bir zaman olsaydı garanti menu etliekmek ve mevlana olurdu 😅😅
yaraliceylanim psikoanne teşekkür ediyorum tekrardan . Bulguru benim eşim yemiyor en başta mecbur pirinç 😪 çorbayı en iyi yaptığım çorba olduğu için garanti olmayacak yarın çok övdüm burda kendimi 😅 olduğu için seçmiştim ama başka da düşünebilirim tabi