Bebeğim 6 aylık 4 aylıkken ayağımda sallamayı bırakmaya giriştim ve şükür bitti….
Önce kademe kademe azalttım… önce normal tempoda ⅔ dk salladım sonra sallayıp bıraktım sallayıp bıraktım sonra durdum … o kıvranmaya başlıyordu salla gibisinden öyle olunca hafif salladım aynı hızda değil … sonra tekrar durup tekrar salladım ama durma sürelerini arttırdım… daldığı anda sallamayı tamamen bıraktım uyanır gibi olursa sadece bir ayağımla hafif ya salladım ya kaldır indir yaptım… o hıza alıştırdım sonra reflü yatağım vardı benim onda sallıyordum sallamak yerine çok huysuzlanırsa dizlerimle böyle hoplatır gibi yapıp bırakıyordum duruyordum en az ½ dk mızırdanıyordu ama sabırlı oldum … ertesi gin hareketi değiştirdim ayak uçlarımla yatağı vücuduma doğru öne arkaya ittim farklı hareketler olunca kafası karıştı bir kaç gün sonra sallayacağım zaman ağlamaya başladı fırsat bu fırsat diyip bıraktırdım … kucağımda yürüyerek uyutmaya alıştı başı iyi gitti ama sonunda farklı bir alışkanlık kazandı desteksiz uyutmayı öğretmeye çalışıyorum ama sallamayı bıraktırmaktan daha zor bir süreç :/