ebrusalihhh Hiç korkutucu gelmesin. Ben kızıma evde iki günde tuvalet eğitimi verdim 2 buçuk yaşında. Daha önce tuvalete oturtup denediğim olmuştu, nasıl yapacağını öğrenmesi açısından. Sabah uyanır uyanmaz lazımlığa oturtup yanında bekleyince çişini yapıyordu ve yapınca çok mutlu oluyordu sticker falan yapıştırıyorduk ama devamı gelmiyordu.
Ben alıştırma külodu falan almıştım ama eğitim sürecinde normal külot bile giydirmedim çünkü onu bez sanıp altına kaçırabiliyor. Çişini yaparsa ıslaklıktan rahatsız olmasını istediğim için direk tayt veya külotlu çorap giydirdim. Bence bir günde öğrenmemizin en önemli sebebi buydu.
Geceleri de uyuduktan bir iki saat sonra lazımlığı yanına götürüp tuvaletini yaptırıyordun. Hiç altını ıslatmadı. Bir sene kadar ben uyandırdım sonra kendisi tuvaleti geldiğinde kalkıp yapıp geri uyumaya başladı. 5 yaşına girecek sabaha kadar tuvalet için uyanmıyor artık.
Dışarıda bir kaç ay evden çıkmadan ve avmye falan gitsek yarım saatte bir sorup tuvaletini hatırlatarak öyle yaptırdım. Eğitimimiz tamam olduktan sonra kız çocuk için taşınır pisuvarlar var onu evde öğretip pilnikte, sahilde, arabada acil tuvaleti geldiğinde onu kullandık.