ogretmenannne Bebeğim uykudan uyanırken, uyanıkken bile korkuyor şu iki gündür. 2.5 aylık moro refleksine benzemiyor birden gözleri korkulu oluyor ve kendini sıkarak ıh ıh ıh diye sesler çıkarıyor. Başına gelen var mı ?
gulyaban ogretmenannne Benim kızımda aynıydı dua okudum hep geçmedi geri cami imamına korku duası yazdırıp omzuna astım onunla uyuyo ve uyanıyo geçti çok şükür korkusu
karan131025 ogretmenannne Maalesef benim bebğimde öyle. Başta bende yenidoganda olur diye düşünmüştüm ama 4 ayı geçtik hala aynı. Duada okuyorum sürekli musakasıda vardı üzerinde ama niye böyle oluyor bilmiyorum. En ufak sese bile çıglık çıglıga kalıyor gözleri büyüyor. En basiti burnumu bile çekemiyorum yanında. Dün markete gittik ürünlere bakıyordum poşetlerden hafif ses çıktı alırken ona bile irkildi aglamaya başladı. Sesli oyuncakları hic sevmiyor . İlk haberi olmasada ses çıkarsam anlarım dalmış digcem. Ama bakarken bilinçli bi kac kez yapıyorum çıngıragı falan gözleri her seferinde ilk kez duyuyor gibi tepki veriyor.
UrbanMom ogretmenannne bizde de aynı korku olayı var 2.5 yasinda ama açık açık korktuğunu soyluyor. Ne cevap vereceğimi bilemedim mesela avmde büyük oyuncak dinozor gördü surekli korktuğunu soyledi korkacak bir sey yok dedim devam etti. Yapay zekaya sordum korktuğunu ve neyden korktuğunu ona soyle senin anladığını anlasin sonra da güvende oldugunu soyle dedi. Yine dinozordan korktum diyince evet oglum cok korktun kocaman çirkin bi dinozor yapmışlar seni korkuttu aslinda plastik bir oyuncak sende bilmediğin icin korktun ama anne yaninda güvendesin dedim ve cok geçmeden bu lafı birakti. Belki işinize yarar diye anlatmak istedim.
paarla_ ogretmenannne kollarını açıp ayaklarını çekiyor mu benimki öyle yapıyor sonra da hıhıh diye ses çıkarıyor ağlıyor epilepsiden korkuyorum uzun zaman geçmiş inşallah görürsün bunu yoksa ben kafayı yicem noluyor diye 4,5 aylık 1 haftadır dikkatimi çekiyor
ogretmenannne gulyaban aslında var duası bundan bir ay önce kadar da olmuştu aynı şekilde ama şu iki gündür yine tekrarlamaya başladı
ogretmenannne karan131025 benim bebeğim de öyle büyüme atağı olduğunu düşündüm başta ama bu durum gönderiyi paylaşmadan bir gün önce olmuştu ve hala devam ediyor. Şu an titremesi ve ıh ıh sesleri azaldı Allah’a şükür. Ve bebeklerde korku duygusunun olmadığını ve korkması için bir yaşanmışlığının olması gerektiğini söyledi doktorumuz. Korkması için herhangi bir sebep yok aslında. O gün çok araştırdık doktorumuz bir nörolog arkadaşına gönderdi çektiğim videoyu arkadaşı eeg çekilmesinde fayda olduğunu söylemiş kendisine. Eeg çekimi için kendi araştırmalarımız sonucu nöroloğa gittik doktor çektiğim videoları izleyince herhangi bir sıkıntı görmüyorum çok yüksek ihtimalle eegsi iyi çıkacaktır çekelim yine de aklımız kalmasın dedi fakat bebeğim gündüzleri en fazla 20 dk uyuduğu için cihazı takınmaya kadar uyandı hep 3 kez denedik. Doktorumuz eeg teknikerinin gece nöbetinde çekmedi
karan131025 ogretmenannne Bende bu gitmemde soracagım hatta bugun randevumuz vardı ama aşırı yagmur olunca iptal etmek zorunda kaldım. Aklıma çok takılıyor ama ne sebep verebilir ki norolojik neyden kaynaklı mesela şundan olabilir demedimi.
ogretmenannne Epilepsiden şüphelendiği için yönlendirmişti doktorumuz. Ama İzmir’de gittiğimiz nörolog öyle olmadığını düşündüğünü söyledi. Bundan bir ay önce de bir kaç gün aynı şekilde korkmuştu bebeğim bunu söylediğimde eğer epilepsi olsaydı artarak devam ederdi bir aylık ara vermezdi diyerek içimi rahatlattı. Yine de bebeğimin gece uykusunda eeg çektirmeyi dneeyeceğiz.
karan131025 ogretmenannne Çok geçmiş olsun umarım bişey çıkmaz insanın evladı söz konusu olunca herşeyi takıyor kafaya umarım benım takıntımdır sadece.
ogretmenannne denizeylul merhaba hayır çektirmedik. Nöroloji profesörü durum tekrarlarsa yine video kaydına almamızı istedi ama durum hiç tekrarlamadı. Gelişimsel sıçramalarda oluyormuş meğer.