queen14 her meme reddi konusuna yazarım ben başardım herkes başarsın istiyorum emzirmek büyük rahatlık. Benim meme ucu çökük bebeğim mememi tutmadı. Zaten sütüm 4.gün geldi kaşık biberonla da olsa mamaya alıştı. Sağıp vermeye başladım sürekli deniyorum ama almıyor her sağlık ocağına gidişimde ay emmiyor mu diye uğraşıyordu hemşireler onlar bile zar zor tutturuyordu ve geliyorum yok. Cok kötü hissediyordum kendimi. Sürekli de araştırıyorum ne yapabilirim diye. Kaşık biberon aldım ebebekten şırınga da olur kendi sütümü koydum içine mememe damlattim damla damla ağzına süt gelen bebeğim mememi emmeye başlıyordu emdikce de ucu çıkıyordu iyice kavrıyordu ama ne çok açken ne de tokken deneyeceksiniz açken ağlıyorlar çok hemen doymak istiyorlar tokken de ilgilenmiyorlar. Böyle böyle alıştı 1 aylıktı gündüz emmeye başladı bir süre gece emmedi sonra onu da aştık çok şükür 18 aylık olacak hâlâ emiyor. Elinizden geleni yapın ama olmazsa da dünyanın sonu değil tabi. Beni ebeler hep korkuttu mesela sütüm az diye doktor mamaya devam edecek dedi ebe biberon aldığı sürece memeyi bir gün bırakacak dedi sürekli sağım yap diyordu nefret ediyordum sağmaktan bir süre denedim bıraktım sonra bebeğim mememi de bırakmadı 9 aya kadar mamayı da içti