Kızlar selam bebeğim 5 günlükken ödemden fazlasını kaybettiği için doktor mama başlatmıştı anne sütü + mama ile devam ettik sonra bi hastanesinede çok övdükleri başka doktora gitmiştim o da sorup sorgulamadan hemen doğum kilosuna göre hesap yapıp acil yatış bebeği beslememişsin diyip yoğun bakıma aldı çocuğu. (Ki biz kilo alıyorduk ) o an ne olduğunu algılamadım. Sonra yoğun bakımdan çıkınca tahlil sonuçları için yine ona gittim bu seferde dedi ki eve saldığım gibi yine kilo verdirmişsin. Ben iyice çıldırdım tabiki. (Aslında matematik hesabını yanlış yapmış arkasından götürdüğüm 3 doktorda aynı şeyi söyledi ve raporları doğru okumamış kendi tartısı ile yoğun bakım tartısı arasında da fark varmış) her neyse bana kendimi yetersiz hissettirdi bende bebek aç kalmasın diye hem emzirdim hemde iyice doymazsa mama verdim. Sonra zamanla mamayı azalttım tabi şimdi sadece öğlenleri ve gece uyumadan önce veriyorum. Şimdide sağlık ocağı fazla almış mamayı kes kendi doktorun demedi mi demeye başladı. Bebek 47 günlük. Günlük max 40 alması gerekirmiş benimki 43 alıyormuş. Doktorumu değiştirdim bu arada tabiki o doktorum mamayı kes demedi ama kilo alımına dikkat edelim dedi. Hep emziriyorum mememde iyice sinir olmaya başlarsa avaz avaz bağırırsa sadece o zaman mama veriyorum.
Sizin öneriniz ne? Tamam ilerisi için elbette riskli obezlik vs olmasın diye deniyor ama bu bebek şu an iştahlı diye her anı böyle olmayacak diş çıkarması var hastalığı var