ahudora Selam, kızım 48 günlük ikidir kakasında kanlı mukus görüyorum ,netten baktım alerjik bir durum olabilir yazıyor. yaşadınız mi böyle bir deneyim?
GizemmmE ahudora 3 aylık bebeğim de aynı problemle doktoruna gittim çocuk alerji uzmanına gönderdi ve bebeğim de süt ve ürünlerine dahir herşeye alerjisi çıktı diyet uyguladı be çok şükür yapmıyor artık . Sende dikkat edebilirsin yediklerine peynir süt yoğurt vs şeyleri yemeği bırakırsan geçecektir .
Dygavs ahudora mutlaka doktora git canım. Alerjik yda enfeksiyondan oluyor. 20 günlükken de gelmişti bebeğimden enfeksiyon demişlerdi tedavi gördü. Şimdi hala var bu sefer alerji dediler.
Mervea ahudora alerjik olabilir alerji bölümüne görünmenizde fayda var 13 ay boyunca diyet yaptım şuan oğlum hala devam ediyor belki sadece süt alerjisi değildir hazır paketli nerdeyse tüm yiyeceklerde süt ürünü bulunuyor
Deletedmom114 Emziriyorsan süt yoğurt peynir gibi ürünleri bir iki gün yeme canım eğer devam ederse doktora götürürsün 💁🏻♀️
ahudora Deletedmom114 Aslında hafta içi pek süt ve süt ürünleri tüketmiyorum . dün küçük bi dilim yedim ya evet 🤭
Bryumakmutluluk Büyük ihtimalle süt alerjisi canım sıkı diyet yap bir hafta içinde süt ve süt ürünü bulunan bişey yeme
Dygavs Adilee bizde de var kanlı mukuslu kaka alerji dediler başka bir belirti yok ama ben 1 haftadır diyet yapıyorum hala geliyor kan ve mukus. Her bezde olmasada gün içinde mutlaka 2 3 bezde var. 45 günlük bebeğim. Sizde ne zaman geçti acaba
Dygavs GizemmmE ne yiyorsunuz peki yani süt ve süt ürünleri dışında bir çok gıda da alerjen. Neler tüketiyorsunuz gün içerisinde
Adilee @Dygavs ben 2,5 aydır diyet yapıyorum ama geçmedi maalesef buğday ürünlerini tüketiyordum şimdi onu da bıraktım belki ondandır diye düzelmesi 3 haftayı buluyormuş biraz daha sabır umarım sizinki 3 hafta içinde geçer
Mervea Adilee süt diyetini açtık şuan sadece süt içemiyor hala yasak birde yumurta ve daha uzun sürecek gibi dokununca bile tepki veriyor
Adilee @Mervea çok şükür emeğinizin karşılığını almışsınız benim daha yolum uzun 2,5 ay oldu bu sürede sütünüz azaldı mı diğer alerjenlerden de tez zamanda kurtulursunuz inşaallah
Mervea Adilee 19 ay boyunca emzirdim ek gıdaya geçince mamaya başladık ama onuda içmesi muhallebilerine ekleyip verdim sütüm azalmadı çok şükür altarnatif yiyecekler hep ürettim kuruyemiş alerjimiz yoktu badem sütünden sütlaç yapardım sütsüz yumurtasız kek krep poğaça inş sizde en kısa zamanda atlatırsınız
Adilee @Mervea amin inşaallah ben şu an neye alerjisi var tam olarak onu da bilmiyorum süt ürünleri dediler kestim kan geçmeyince ben şimdi buğdayı da kestim ama kuruyemiş felan da tüketmiyorum siz nasıl anladınız kuruyemişe alerjisi olmadığını kakasında kan olacak diye korkumdan yiyemiyorum
Mervea Adilee başta doktor bize bir çok besini yasakladı 10 gün yemedim sonrasında test yaptık süt ve yumurta alerjisi çıkınca yasakladığı diğer şeyleri yavaş yavaş yemeye başladım vücutta tepki vermeyince devam ettim Testte çıkması benim işimi daha çok kolaylamıştı birde hemen geçmeyebiliyor şikayetler en az 3 hafta diyet yapmak lazım yediğiniz herşeyin etiketini okumaya özen gösterin
Meryemmm ahudora evet maalesef başta popoda çatlak var diye dusunduk ama alerjik olduğunu anladık. Süt ve süt ürünlerini paketli gıdaları keserek deneyebilirsiniz 15 gün kendinizi