efeninannesi4207 Lahana tursusu kurmustum 3 gün once az önce baktim lahanalar yumusamis ver sirke tadi geliyor. Hic kurmamistim tarifi görümcem verdi neden boyle oldu ne yapabilirim
HeeSenCokBiliyon efeninannesi4207 1litre kadar suyunu dökün 1 kapta 1 litre sıcak suya 1 buçuk yemek kaşığı kaya tuzu ekleyip eritin ve turşunun üstüne ekleyin. Sıkıntı tuzsuzluk ise bunu yapın 10 güne toparlanır
HeeSenCokBiliyon efeninannesi4207 ben de ilk defa bu sene turrum turşu ama çok güzel oldu sirkesi tuzu herşeyi tam olmuştu 1 litreliğe 1 ymk kaşığı tuz olarak ayarlıyorum sirkeyi de çok sevmediğim için azcık ekliyorum
suheyla92 efeninannesi4207 daha 3 gun oldugu icin olabilir mi rahat bırakın turşuları 3 hafta kadar 😂
HeeSenCokBiliyon efeninannesi4207 15 20 gün beklet serin ve karanlık yerde ben akşam pek kullanmadığımız odaya sofra bezine sarıp beklettim
Tatlican efeninannesi4207 5 kiloya 5 yemek kaşıgı kaya tuzu koyuluyor . 1 yemek kaşıgı tuz koy. Sertlık geri gelmesede daha fazla yumuşamaz en azından.