kelebek27 Kullanan anneler bu sütten ilk defa aldım ek gıda için. Yağından sütünden kaymağından full faydalanmak istiyorum 😅 neler yapabilirim
ggrqnitt kelebek27 kaynadıktan sonra yağını ayrı bir kaba alıyorum. Kalan sütü bebeğime yoğurt yapıyorum fileden pastörize jersey süt .1 litre zaten anca yetiyor
canmanayvesuyu kelebek27 kaynatmamanız gerekiyor evet ben sadece yoğurt yapıyorum bazen denk geldiğinde alıyorum
kelebek27 ggrqnitt Kaynatmam doğru olur mu bilmiyorum. Bu yüzden pastörize diye belirttim. Kalan yağ ile ne yapıyorsunuz
ggrqnitt kelebek27 70-80 dereceye kadar kaynatıyorum diğer türlü tutturamıyorum temassız ateş ölçerimle bekleyince . 40-45 derece olunca da hazırlıyorum .kaymağı da birikiyor herkesin yapışı farklı nasıl isterseniz
kelebek27 canmanayvesuyu Mantıken bende öyle düşünüyorum. Kaymağından faydalanıyım derken yararlı bakterileri öldürdükten sonra ne anlamı var. Çok bilgim olan bi konu değil tabi. Ama herkes kaynatarak kaymağını alıyorum diyor. Kaynatmadan sadece yoğurt mu yapabiliyorum onu merak ediyorum
kelebek27 mehtaptiryaki Günlük pastörize sütler soğukta mayalanabilir ılıtarakta. Ben iki türlüde denedim tutuyor
canmanayvesuyu kelebek27 kaynatmak istiyorsanız çiğ halini almalısınız pastörizeyi kaynattıktan sonra dediğiniz gibi bir anlamı kalmıyor pastörize almanızın. Pastörize şekliyle yoğurt yapıyorum ben sadece
kelebek27 ggrqnitt yok yani pastörize sütü kaynatmaya gerek yok deniliyor ya o yüzden dedim. Yoğurt için 30 40 derece ısıtsakta yetiyor. Ama ben millet tereyağı labne bir sürü şey yapıyor ya ona heveslendim 😅