Sabır taşı içerir!💢
Meme reddi ile başladığımız emzirme yolculuğunda emzik gibi kullanıldığımı fark etmemle emzirmeyi azaltmak için 3 aydan fazladır mücadele ediyordum. İlk zamanlar çocuğumla konuştum azaltmasına zerre kadar fayda sağlamadı artık üst dişleri hafiften sararmaya iştahı azalmaya başlayınca memeyi adeta bir bıçak gibi kestim. 1 gün sirke sürdüm silip silip geri emmeye çalıştı sonrasında sabır taşı kullandım. Bir parça sabır taşını 1 tatlı kaşığı suda aktifleşene kadar beklettim sonrasında meme ucuna ve çevresine sürdüm. Günde en az 50 kez memeyi açıp açıp kontrol etti 5. Günden itibaren meme aklına bile gelmedi. Her memeyi açmaya çalıştığında “meme yok annecim ben varım” diyip sarıldım dikkatini odağını başka şeylere çektim bazende tadını almasına izin verdim sonucunda bugün 10. Gün ve artık bittiii.
Şimdi süt üretimini nasıl yavaşlattım mastit olmadan 10 günü nasıl geçirdiğimi anlatayım.
Soğuk havlu ve lansinoh soğuk terapi ürününü kullanıyorum. En etkilisi soğuk havlu. Günde 5-6 kezden fazla soğuk terapi uyguladım bol sıkmayan giysiler giyiyorum. Öne eğilmemeye ve kollarımı omzumu gergin açık tutmaya özen gösteriyorum. 5 gün süt doldukça dik oturduğumda ağrı yaptıkça 1 dakika sağ meme 1 dakika sol meme sadece sık bırak şeklinde sağım yaptım. Sonrasında da 15 dakika soğuk terapi uyguladım. Renk değişimi 2 defa başıma geldi hemen 10 dakika soğuk terapi uyguladım 20 dakika acısının geçmesini bekledim geçmediğinde ağrı zonklamaya geldiğinde 1 dakika sağım yaptım. Sonra 15 dakika tekrar soğuk terapi uyguladım. 5 gündür sağım yapmıyorum sadece günde 3-4 kez soğuk terapi uyguladım. İnce giyinmeye özen gösterin kalın giysiler giyip memeyi sıcak tutmayın duşta kesinlikle su direkt değmesin duş sonrasında 15 dakika soğuk terapi uygulayın.
Eğer hala okuyorsan sakın kendini üzme bu süreci sorunsuz çocuğunla arandaki bağına zarar vermeden ona sevgini bol bol göstererek bu süreci tamamlayacaksın. Sabır taşından korkma çocuğunla arandaki bağına nazik bir şekilde yaklaşırsan asla zarar vermez. 💖