meraklojist merhaba benim bebeğimde 7 bucuk aylık chat gbt ile uyku eğitimi vermeye başlamıştım sallayarak uyuyordu normalde artık yatağına koyuyorum kendisi uyuyor öncelikle uykusunu hep aynı yerde kendi yatağında yaptırdım uyku saati geldiğinde yatağına götürdüm önce beyaz gürültü piş piş açıyordum 90 ml felan mamasını içiyordu sonra emzik verip biraz yanında uzanıyordum karnını ve sırtını sıvazlıyordum direniyordu ağlıyordu sakinlediğinde yanına bir uyku arkadaşı verip odadan çıkıyordum kendisi uykuya dalsın diye bekliyordum bazen uyudu bazen ağladı zorlu alışma süreci 1 hafta sürdü fakat bu süreçte bebeğime göre değişiklikler yaptım tabi mesela beyaz gürültü yerine bebekler için vakıa süresi var onu açmaya başladım uyku arkadaşı yerine bir kücük yastığı var eline onu vermeye başladım yastığına sarılarak döne döne uyumaya başladı şu an neredeyse 8 aylık ve yatağına götürüp bir 10 dk yanında uzanıyorum sonra çıkıyorum kendisi uyuyor bu süreç gerçekten sabır gerektiriyor ve bence güvenli bağlanmayı zedelemeden ağlatmadan süreci yönetmek çok önemli