saribebek Herkese merhaba , parmakla gösterme ne zaman başlar ? Bu konuda gecikme yaşayan arkadaşlar oldu mu süreç nasıl ilerledi
KendiEvimdeDeplasmandayim saribebek 11.ayında başladı ama çok teşvik ettim her şeyi parmağımla gösterdim. Sürekli sorular sordum o nerede bu nerede gibi
saribebek tuncalkn bu konuyla ilgili doktorunuzla görüştünüz mü hiç , ne zamana kadar beklememiz gerekiyor acaba
zeyzeyz momas 1cocukannesi_1 KendiEvimdeDeplasmandayim g55fr ruveyda_34 Peki siz parmakla gösterince ne zaman gösterdiğiniz yöne bakmaya başladı??
tuncalkn saribebek daha yeni yaşına girdi sıkıntı olduğunu düşünmüyorum çünkü göz temasımız falan var birkaç ay içinde oluşur bence sizinki kaç aylık ki
ruveyda_34 saribebek 11 aylik baslamisti oglum ama biz surekli parmakla gosteriyorduk bu şu diye yardimci olduk hep
g55fr zeyzeyz ben özellikle parmakla bir sey göstermedim. Şu şekilde yapiyodum.Oyuncaklariyla oynarken hep isimlerini soyluyodum annecim bu tırtıl Şu Şu renkleri var bak araba did did tekeri dönüyor bak bu kitap bu uğur böceği aaa ayıcık varmış burda vs. Sonrasinda kendim sordum hep tırtıl nerde araban nerde kitabın nerde bana getir hadi bak orda ayicik varmış onla oyna bana getir vs 10 aylıkken felan söyledim şeylere bakim oynuyodu veya bana getiriyordu
Niyesordunbucevabi saribebek 11.ayda kendi kendine başladı şuan 12.5 aylık herşeyi parmakla gösteriyor
saribebek Bebeğimin bir kaç kelimesi var , baybay alkış canı isterse yapıyor, sosyal bir bebek gelişimi yaşına uygun aslında ama Asıl merak ettiğim şu , bu konu ne kadar önemli , göstermediği için kafaya takmaya başladım🥹 saribebek
tuncalkn saribebek göz teması var mı topu getir dediğinde getiriyor mu 2-3 kelimesi var mı dede mama falan alkış yapıyor mu